Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Eggnog

Adásban volt: 2013. december 13.
A recepthez tartozó videó
Tojáslikőr kicsit másképp, azonnali fogyasztásra. Hidegen és melegen is tökéletessé tesz egy téli fázós estét.
2015. december 21.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • ½ liter tej
  • 3 dl tejszín
  • vanília
  • szerecsendió
  • rum vagy más alkohol

Elkészítés

A tojások sárgáit a cukorral és a vanília magokkal fehéredésig keverjük.
A tejet felforraljuk.
A forró tejből hozzáadunk a kikevert tojáshoz, majd a tojásos keveréket hozzáöntjük a forró tejhez.
Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
Ezután szobahőmérsékletre hűtjük, hozzákeverjük a tejszínt és az alkoholt.
Az elkészült eggnogot kancsóba töltjük, a tetejére frissen reszelt szerecsendiót szórunk.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édes maceszgombóc

Édes maceszgombóc

A levesbetétek sztárja, a maceszgombóc nem csak a húslevest teszi teljessé, de érdemes édesen is kipróbálni.
Az 5 desszert, amit a legjobban szerettek

Az 5 desszert, amit a legjobban szerettek

Utánanéztünk, merre jártok, ha édeset kerestek nálunk. Melyek azok a finomságok, amelyekkel leginkább szemeztek, sőt reméljük, gyakran el is készítitek! A nagy, édes lista és a tanulságok!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?