Eggnog
Adásban volt: 2013. december 13.
A recepthez tartozó videó

Tojáslikőr kicsit másképp, azonnali fogyasztásra. Hidegen és melegen is tökéletessé tesz egy téli fázós estét.
2015. december 21.
Hozzávalók
4 adag- 4 tojás
- 10 dkg nyírfacukor
- ½ liter tej
- 3 dl tejszín
- vanília
- szerecsendió
- rum vagy más alkohol
Elkészítés
A tojások sárgáit a cukorral és a vanília magokkal fehéredésig keverjük.
A tejet felforraljuk.
A forró tejből hozzáadunk a kikevert tojáshoz, majd a tojásos keveréket hozzáöntjük a forró tejhez.
Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
Ezután szobahőmérsékletre hűtjük, hozzákeverjük a tejszínt és az alkoholt.
Az elkészült eggnogot kancsóba töltjük, a tetejére frissen reszelt szerecsendiót szórunk.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Megosztom barátaimmal