Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges fish&chips, ropogós sült zellerrel

Adásban volt: 2015. október 19.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus brit fogás könnyedebb, egészségesebb verziója: sült krumpli helyett zellerrel, zöldborsópüré helyett pedig avokádókrémmel. A hal pedig egy ropogós kukoricadarás bundát kap.
2015. október 19.

Hozzávalók

  • Sült zeller:

  • bors
  • olívaolaj
  • 1 db zeller
  • Kiegészítők:
  • olaj

  • 1/4 tk méz
  • petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db érett avokádó
  • 1 db zöldcitrom
  • Hal:
  • 40 dkg tőkehal
  • kukoricadara
  • pirospaprika
  • cayenne bors
  • római kömény
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 db tojás

Elkészítés

Sült zeller

A zellert meghámozzuk, kockásítjuk, vagyis levágjuk a domború részeit és nagyjából egyforma méretű hasábokra vágjuk fel. Egy uzsonnás tasakban összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. 200 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Avokádókrém

Az avokádó húsát kikaparjuk, hozzáadjuk a zöldcitrom levét, a mézet, aprított petrezselymet, olívaolajat és megsózzuk. elektromos botmixerrel pürésítjük.

Hal

A halfilét nagyobb darabokra vágjuk és besózzuk. A hal bundájának az alapja a kukoricadara, ezt összekeverjük kevés pirospaprikával, cayenne borssal, római köménnyel és sóval.
Egy tojásfehérjét kézi habverővel lazán felverjük és először ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. Rászórjuk a halra a fűszeres kukoricadarát és óvatosan összerázzuk, összeforgatjuk ezzel is.
Nem túl bő, forró olajban kisütjük a halszeleteket, mindkét oldalán 3-4 percig.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

NEMO Fish&Chips&Salad Bar, Budapest

NEMO Fish&Chips&Salad Bar, Budapest

Együnk halat, mert jó és finom! És igyunk rá kézműves sört! Már nem csak Budán, hanem Pesten is, az Október 6. utcában.
Szezámmagos tőkehalfilé

Szezámmagos tőkehalfilé

A tőkehalfilé roppanós szezámmag bundában elkészítve, még azt is meggyőzi, aki azt hiszi nem szereti a halat.

Mexikói, zöldfűszeres rizs tőkehallal

Eredeti néven: arroz verde. Üde, fűszeres, zöld rizs Mexikóból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!