Egészséges fish&chips, ropogós sült zellerrel

Hozzávalók
- Sült zeller:
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 db zeller
- Kiegészítők:
- olaj
- só
- 1/4 tk méz
- petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
- 1 db érett avokádó
- 1 db zöldcitrom
- Hal:
- 40 dkg tőkehal
- kukoricadara
- pirospaprika
- cayenne bors
- római kömény
- olívaolaj
- só, bors
- 1 db tojás
Elkészítés
Sült zeller
A zellert meghámozzuk, kockásítjuk, vagyis levágjuk a domború részeit és nagyjából egyforma méretű hasábokra vágjuk fel. Egy uzsonnás tasakban összekeverjük olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. 200 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Avokádókrém
Az avokádó húsát kikaparjuk, hozzáadjuk a zöldcitrom levét, a mézet, aprított petrezselymet, olívaolajat és megsózzuk. elektromos botmixerrel pürésítjük.
Hal
A halfilét nagyobb darabokra vágjuk és besózzuk. A hal bundájának az alapja a kukoricadara, ezt összekeverjük kevés pirospaprikával, cayenne borssal, római köménnyel és sóval.
Egy tojásfehérjét kézi habverővel lazán felverjük és először ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. Rászórjuk a halra a fűszeres kukoricadarát és óvatosan összerázzuk, összeforgatjuk ezzel is.
Nem túl bő, forró olajban kisütjük a halszeleteket, mindkét oldalán 3-4 percig.
