Egészséges brassói aprópecsenye

Hozzávalók
2-4 adag- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 fej fokhagyma
- 2 zellergyökér
- olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyem
- zellerlevél
Elkészítés
A zellereket meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt egy kisebb műanyag zacskóba töltjük. Hozzáöntünk egy kevés olívaolajat, sót, borsot és alaposan összerázzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, és forró, 200-220 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percre.
Amíg a zeller sül, addig elkészítjük az „aprópecsenyét”. Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott vöröshagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáöntjük a megsült zellerkockákat és héjából kinyomkodott fokhagymagerezdeket, majd megszórjuk felaprított petrezselyem- és zellerlevéllel, és alaposan összeforgatjuk.