Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges brassói aprópecsenye

Adásban volt: 2014. szeptember 2.
A recepthez tartozó videó
Aki szereti a klasszikus brassóit, ezt a változatot is nagyon kedvelni fogja.
2016. július 31.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 zellergyökér
  • olívaolaj

  • bors
  • petrezselyem
  • zellerlevél

Elkészítés

A zellereket meghámozzuk, felkockázzuk, majd  a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt egy kisebb műanyag zacskóba töltjük. Hozzáöntünk egy kevés olívaolajat, sót, borsot és alaposan összerázzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, és forró, 200-220 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percre.

Amíg a zeller sül, addig elkészítjük az „aprópecsenyét”. Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott vöröshagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáöntjük a megsült zellerkockákat és héjából kinyomkodott fokhagymagerezdeket, majd megszórjuk felaprított petrezselyem- és zellerlevéllel, és alaposan összeforgatjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.