Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges brassói aprópecsenye

Adásban volt: 2014. szeptember 2.
A recepthez tartozó videó
Aki szereti a klasszikus brassóit, ezt a változatot is nagyon kedvelni fogja.
2016. július 31.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 zellergyökér
  • olívaolaj

  • bors
  • petrezselyem
  • zellerlevél

Elkészítés

A zellereket meghámozzuk, felkockázzuk, majd  a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt egy kisebb műanyag zacskóba töltjük. Hozzáöntünk egy kevés olívaolajat, sót, borsot és alaposan összerázzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, és forró, 200-220 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-25 percre.

Amíg a zeller sül, addig elkészítjük az „aprópecsenyét”. Kevés olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott vöröshagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáöntjük a megsült zellerkockákat és héjából kinyomkodott fokhagymagerezdeket, majd megszórjuk felaprított petrezselyem- és zellerlevéllel, és alaposan összeforgatjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?