Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészben sült sertés hasaalja, rakott zöldbabbal és fűszeres almamustárral

Adásban volt: 2015. október 2.
A recepthez tartozó videó
A szaftos, ropogós bőrű sertéshús, tejfölös rakott zöldbabbal és a savanykás-édes almamustárral a tökéletes vasárnapi főétel.
2015. október 2.

Hozzávalók

  • Egészben sült sertés hasaalja:
  • 1 kg bőrös hasaalja

  • bors
  • kakukkfű
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • olívaolaj
  • Rakott zöldbab:
  • 30 dkg zöldbab
  • 20 dkg főtt rizs
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • panko morzsa

  • bors
  • Fűszeres almamustár:
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db alma
  • 5-6 levél friss zsálya
  • 3 tk magos mustár
  • olívaolaj

Elkészítés

Sertés hasaalja

A hasaalja bőrös felét beirdaljuk, ujjnyi vastag csíkokra. Egy tűzálló tepsibe tesszük, amiben majd megsütjük és ebben is pácoljuk be.
Pácolás: alaposan besózzuk a húst, meglocsoljuk a citrom levével, olívaolajjal. A fokhagymákat héjastól beleszórjuk a tepsibe, a kakukkfüvet is a húsra morzsoljuk és beledörzsöljük.
220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 fokra visszavéve a hőmérsékletet és lassan puhára sütjük a húst.
Ha elkészült, hagyjuk pihenni szeletelés előtt. Semmiképpen se fedjük le!

Rakott zöldbab

A zöldbabot megtisztítjuk, majd blansírozzuk (3 percre forró vízbe, majd jegesbe mártjuk). Egy kisebb kerámia tálat kivajazunk, a babról pedig leitatjuk a vizet és mehet a kivajazott edénybe. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Majd rámerjük a főtt rizst. Ráegyengetjük a tejfölt, megszórjuk a morzsával és a sütőben ropogósra sütjük.

Fűszeres almamustár

A kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Csipet sót adunk hozzá.
Hagyjuk, hogy az alma megpuhuljon, de ne essenek még szét a kockák. Kanalazzuk rá a magos mustárt, keverjük el.
Szórjuk meg a csíkokra vágott friss zsályával.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Előkészítéssel együtt bő 25 perc alatt elkészül? Igen! Ez a finom és látványos fogás szuper gyorsan elkészíthető, könnyű hozzá bevásárolni, és nem keletkezik utána egy csomó mosatlan. Kell még több érv?
Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres sütőtökchutney

Fűszeres chutney, most az ősz legkedveltebb ízével, a sütőtökkel. Húsok, kekszek kiváló kiegészítője. Szép üvegben akár ehető ajándék is válhat belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!