Egészben sült sertés hasaalja, rakott zöldbabbal és fűszeres almamustárral

Hozzávalók
- Egészben sült sertés hasaalja:
- 1 kg bőrös hasaalja
- só
- bors
- kakukkfű
- 10-12 gerezd fokhagyma
- citrom
- olívaolaj
- Rakott zöldbab:
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg főtt rizs
- 5 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- panko morzsa
- só
- bors
- Fűszeres almamustár:
- 1 db vöröshagyma
- 1 db alma
- 5-6 levél friss zsálya
- 3 tk magos mustár
- olívaolaj
Elkészítés
Sertés hasaalja
A hasaalja bőrös felét beirdaljuk, ujjnyi vastag csíkokra. Egy tűzálló tepsibe tesszük, amiben majd megsütjük és ebben is pácoljuk be.
Pácolás: alaposan besózzuk a húst, meglocsoljuk a citrom levével, olívaolajjal. A fokhagymákat héjastól beleszórjuk a tepsibe, a kakukkfüvet is a húsra morzsoljuk és beledörzsöljük.
220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 fokra visszavéve a hőmérsékletet és lassan puhára sütjük a húst.
Ha elkészült, hagyjuk pihenni szeletelés előtt. Semmiképpen se fedjük le!
Rakott zöldbab
A zöldbabot megtisztítjuk, majd blansírozzuk (3 percre forró vízbe, majd jegesbe mártjuk). Egy kisebb kerámia tálat kivajazunk, a babról pedig leitatjuk a vizet és mehet a kivajazott edénybe. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Majd rámerjük a főtt rizst. Ráegyengetjük a tejfölt, megszórjuk a morzsával és a sütőben ropogósra sütjük.
Fűszeres almamustár
A kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Csipet sót adunk hozzá.
Hagyjuk, hogy az alma megpuhuljon, de ne essenek még szét a kockák. Kanalazzuk rá a magos mustárt, keverjük el.
Szórjuk meg a csíkokra vágott friss zsályával.
