Egészben sült pisztráng parmezános nudlival

Hozzávalók
- Egészben sült pisztráng:
- 1 db pisztráng egészben
- 3 dkg szeletelt mandula
- 1 fej brokkoli
- 5 dkg vaj
- 1 db citrom
- Nudli:
- 50 dkg krumpli
- 1 db tojás
- 1 tojássárgája
- só
- bors
- 5 dkg parmezán
- 6 ek liszt
Elkészítés
Egészben sült pisztráng
A pisztrángot lepikkelyezzük és sütés előtt min. fél órával kívül-belül alaposan besózzuk.
Majd leitatjuk róla a nedvességet és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
Közben a brokkoli szárát meghámozzuk, és az egészben hagyott brokkolifejet egy hőálló tálba tesszük, alaposan meglocsoljuk olívaolajjal és besózzuk. 180-200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Nudli
A krumplit héjában megfőzzük. Még melegen összenyomkodjuk és a feléhez egy egész tojást és egy tojássárgáját adunk. Belereszeljük a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és a liszttel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztából hosszabb kukacokat sodrunk és feldaraboljuk nudliformákra. Sós vízben kifőzzük.
Az olvasztott vajat aranyszínűre pirítjuk és beleszórjuk a szeletelt mandulát, majd ebbe forgatjuk bele a kifőtt nudlikat.
