Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészben sült pisztráng parmezános nudlival

Adásban volt: 2016. március 30.
A recepthez tartozó videó
Könnyű és egészséges tavaszi-nyári fogás. A hallal igazán nincs sok gond, a parmezános nudli pedig megéri a fáradozást.
2016. március 30.

Hozzávalók

  • Egészben sült pisztráng:
  • 1 db pisztráng egészben
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 1 fej brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • Nudli:
  • 50 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 tojássárgája

  • bors
  • 5 dkg parmezán
  • 6 ek liszt

Elkészítés

Egészben sült pisztráng

A pisztrángot lepikkelyezzük és sütés előtt min. fél órával kívül-belül alaposan besózzuk.
Majd leitatjuk róla a nedvességet és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
Közben a brokkoli szárát meghámozzuk, és az egészben hagyott brokkolifejet egy hőálló tálba tesszük, alaposan meglocsoljuk olívaolajjal és besózzuk. 180-200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Nudli

A krumplit héjában megfőzzük. Még melegen összenyomkodjuk és a feléhez egy egész tojást és egy tojássárgáját adunk. Belereszeljük a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és a liszttel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztából hosszabb kukacokat sodrunk és feldaraboljuk nudliformákra. Sós vízben kifőzzük.

Az olvasztott vajat aranyszínűre pirítjuk és beleszórjuk a szeletelt mandulát, majd ebbe forgatjuk bele a kifőtt nudlikat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Füstölt, savanykás pisztrángleves

Füstölt, savanykás pisztrángleves

Intenzív élmény ez a halleves, ami egyszerre füstös és savanykás. Telis-tele zöldséggel, és persze pisztránggal is. Egyszer az életben ilyet csinálnod kell!
Sült pisztráng

Sült pisztráng

A pisztráng a legfinomabb halak egyike. Pár karika citrom, némi fokhagyma, egy csokor kapor vagy bármilyen zöld fűszer, húsz perc alatt elkészül, és fantasztikus!
Pisztrángfilézés

Pisztrángfilézés

A füstölt pisztráng nagyon kedvelt alapanyag, amihez egyre könnyebb hozzájutni, és sokféle étel lehet belőle készíteni. Pataky Péter egy levest készít vele, és közben megmutatja, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megszabadulni a pisztráng bőrétől és szálkáitól.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!