Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészben sült brokkoli mozzarellával

Adásban volt: 2015. november 9.
A recepthez tartozó videó
A brokkoli igazi szuperélelmiszer, ami azt jelenti, hogy tele van minden jóval, amire a szervezetünknek szüksége van. Érdemes kísérletezni vele, rengeteg mindent jól tűr maga mellett, ezúttal egészben sütjük.
2015. november 9.

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 1 cs mozzarella
  • 20 dkg rukkola
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 5 dkg mandula
  • olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Félbevágjuk az egész fej brokkolit, vágott felével lefelé rátesszük a sütőpapírral lefedett tepsire és meglocsoljuk olivaolajjal. Ecsettel a rózsákat is megkenjük. Körülbelül 25 perc alatt sül meg egészben, 15 perc után azért ellenőrizzük.

A mandulát is megpirítjuk egy kevés olívaolajon. Amikor megsült a brokkoli, akkor mellé tálaljuk a szeletelt mozzarelát, az aszalt paradicsomot, a rukkolát és megszórjuk a pirított madulával. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csupazöld zöldségkrémleves

Tele harsány, a nyarat idéző színekkel, mellé pedig chili, gyömbér és kókusztej, amitől meg az őszi és téli esték nagy kedvence lehet.
Többgenerációs brokkolis tészta

Többgenerációs brokkolis tészta

Szabó Patrícia, ha éppen van ideje főzni, mindenképpen olyan ételt készít, amiből a teljes család nyugodtan és örömmel falatozhat. Ez a brokkolis tészta is ilyen villámgyorsan elkészíthető, multifunkcionális fogás.
Steak brokkolisalátával

Steak brokkolisalátával

Egyszerű, egészséges, ugyanakkor extravagáns: sült brokkoli közepesen átsütött steakkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?