Édesköménymagos ostya

Hozzávalók
- 5 dkg átszitált liszt
- 5 dkg átszitált porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg tojásfehérje
- csipet só
- 1 teáskanál édesköménymag
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160C-ra. Teljesen simára keverjük az összes hozzávalót – az átszitált lisztet és porcukrot, az olvasztott vajat és a kicsit felhabosított tojásfehérjéket – az édesköménymag kivételével. Sütőlapra szilikonlapot, vagy sütőpapírt helyezünk. A masszából egy-egy teáskanállal kb. 7cm átmérőjű köröket kenünk a lapra (ha nagyon szabályosakat szeretnénk, használhatunk sablont), majd meghintjük az édesköménymaggal. A 160 fokos sütőben 12 percig sütjük. Ha azonnal levesszük a lapról (vékony, hosszú tortakenővel), amikor még forró, akkor még formázhatjuk is (pl. sodrófára hajlítva). Kihűtjük, és légmentesen zárható dobozban tároljuk, akár egy héttel előre is elkészíthető, szépen eláll és ropogós marad.