Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesköménymagos ostya

Adásban volt: 2013. augusztus 30.
A recepthez tartozó videó
Leginkább desszertekhez, díszítésként passzol. Vigyázat, hamar elfogy, ezért érdemes nagyobb adagot csinálni belőle!
2015. október 20.

Hozzávalók

  • 5 dkg átszitált liszt
  • 5 dkg átszitált porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 teáskanál édesköménymag

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160C-ra. Teljesen simára keverjük az összes hozzávalót – az átszitált lisztet és porcukrot, az olvasztott vajat és a kicsit felhabosított tojásfehérjéket – az édesköménymag kivételével. Sütőlapra szilikonlapot, vagy sütőpapírt helyezünk. A masszából egy-egy teáskanállal kb. 7cm átmérőjű köröket kenünk a lapra (ha nagyon szabályosakat szeretnénk, használhatunk sablont), majd meghintjük az édesköménymaggal. A 160 fokos sütőben 12 percig sütjük. Ha azonnal levesszük a lapról (vékony, hosszú tortakenővel), amikor még forró, akkor még formázhatjuk is (pl. sodrófára hajlítva). Kihűtjük, és légmentesen zárható dobozban tároljuk, akár egy héttel előre is elkészíthető, szépen eláll és ropogós marad.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!