Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Adásban volt: 2014. május 9.
A recepthez tartozó videó
Ropogós friss zöldségek, kevés olívaolajban megpirított retek, sonka és parmezán. Ez a saláta akár egy könnyű ebéd is lehet, vagy grillezett húsok, halak kiváló körete.
2016. március 19.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 édeskömény
  • 2 csokor retek
  • 1 csomag zöldsaláta
  • 2 lila hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • néhány szál turbolya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • olivaolaj
  • 5 dkg fekete erdő sonka
  • 1 citrom

Elkészítés

Először az édesköményt a szárával együtt hajszálvékonyra felszeleteljük.
Egy üvegtálban kikeverjük a citrom levét, egy csipet sóval, borssal, és négy kanál olívaolajjal.
Beleforgatjuk a felvágott édesköményt, majd beleöntjük a felszeletelt lila hagymát és újhagymát.
Ezután a salátához adjuk a finomra aprított a kaprot, a snidlinget és a petrezselymet.
Forró olívaolajon megpirítjuk a kis darabokra vágott retket.
A zöldsalátát is a salátába keverjük.
Amikor a retek megpirult ezt is beleforgatjuk, és tálaláskor pár szelet parmezán forgáccsal és sonkával díszítjük.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pácolt tarja csípős káposztasalátával

Pácolt tarja csípős káposztasalátával

A gyorsan elkészíthető, pikáns pác teszi különlegessé a tarjacsíkokat.

Házi citromkrém

A fanyar és édes citromkrém menüben vagy önmagában is remek választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?