Édesköményes narancsos csirke
Adásban volt: 2013. április 5.
A recepthez tartozó videó

Különleges fűszerezésű sült csirkecomb, ha már unjuk a klasszikus verziót. Nem csak vasárnapra!
2016. január 27.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 2 édeskömény
- 4 mandarin
- 2 citrom
- 2 ek magos mustár
- 2 ek nádcukor
- friss kakukkfű
- édesköménymag
- olívaolaj
- 0,5 dl fehérbor
Elkészítés
Elkészítjük a pácot: az olívaolajat elkeverjük két mandarin és a citrom kifacsart levével, a magos mustárral, a nádcukorral és a fehérborral.
Az édesköményt felszeleteljük és a páclébe tesszük a friss kakukkfűlevelekkel és az édesköménymaggal együtt.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és alaposan beleforgatjuk az édesköményes pácba.
Másik két, alaposan megmosott mandarint, héjastól vékonyra felszeletelünk és a csirkés páchoz adjuk, majd lefedve pár óraára a hűtőszekrénybe tesszük.
Egy tepsire rendezzük a combokat a pác többi részével és 190 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal
