Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesköményes narancsos csirke

Adásban volt: 2013. április 5.
A recepthez tartozó videó
Különleges fűszerezésű sült csirkecomb, ha már unjuk a klasszikus verziót. Nem csak vasárnapra!
2016. január 27.

Hozzávalók

  • 4 csirkecomb
  • 2 édeskömény
  • 4 mandarin
  • 2 citrom
  • 2 ek magos mustár
  • 2 ek nádcukor
  • friss kakukkfű
  • édesköménymag
  • olívaolaj
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítés

Elkészítjük a pácot: az olívaolajat elkeverjük két mandarin és a citrom kifacsart levével, a magos mustárral, a nádcukorral és a fehérborral.
Az édesköményt felszeleteljük és a páclébe tesszük a friss kakukkfűlevelekkel és az édesköménymaggal együtt.

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és alaposan beleforgatjuk az édesköményes pácba. 
Másik két, alaposan megmosott mandarint, héjastól vékonyra felszeletelünk és a csirkés páchoz adjuk, majd lefedve pár óraára a hűtőszekrénybe tesszük.

Egy tepsire rendezzük a combokat a pác többi részével és 190 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.

Narancsos édesköménykrémleves

Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.