Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonyás-spenótos frittata

Ha unjátok az omlettet, próbáljátok ki Gökler Kriszti receptjét!
2019. February 14.

Hogyan dobjuk fel az unalmassá vált rántottát vagy omlettet? Készítsünk sütőben készült frittatát! Bármilyen zöldség és sajt hozzáadásával kiváló lesz a végeredmény.

Hozzávalók

2 személyre
  • 15 dkg édesburgonya
  • 6 db tojás
  • 1 ek. adalékanyagmentes ételízesítő
  • himalája só
  • kókuszolaj
  • 1 marék bébispenót
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Az édesburgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben ujjnyi víz hozzáadásával puhára pároljuk. Amint szükséges, pótoljuk a vízmennyiséget.

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót.

Egy hőálló tálat vagy serpenyőt kiolajozunk, beletesszük a megpuhult édesburgonyát és a bébispenótot, majd beleöntjük a tojásokat. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt készre sütjük.

Felszeletelve, melegen, friss salátával körítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gorgonzolás-gombás rizottó

Gorgonzolás-gombás rizottó

Íme egy krémes finomság, ha húsmentes ebédet terveztek.
Paradicsomszószban párolt halfilé

Paradicsomszószban párolt halfilé

Ne feledkezzetek el a rendszeres halfogyasztás fontosságáról!
Sültkarfiol-krémleves

Sültkarfiol-krémleves

Sütőben ropogósra sült karfiollal a legfinomabb.

Napi ajánlatunk

Top videók