
Édesburgonyás-spenótos frittata
Hogyan dobjuk fel az unalmassá vált rántottát vagy omlettet? Készítsünk sütőben készült frittatát! Bármilyen zöldség és sajt hozzáadásával kiváló lesz a végeredmény.
Hozzávalók
2 személyre- 15 dkg édesburgonya
- 6 db tojás
- 1 ek. adalékanyagmentes ételízesítő
- himalája só
- kókuszolaj
- 1 marék bébispenót
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Az édesburgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben ujjnyi víz hozzáadásával puhára pároljuk. Amint szükséges, pótoljuk a vízmennyiséget.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és ízlés szerinti mennyiségű sót.
Egy hőálló tálat vagy serpenyőt kiolajozunk, beletesszük a megpuhult édesburgonyát és a bébispenótot, majd beleöntjük a tojásokat. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt készre sütjük.
Felszeletelve, melegen, friss salátával körítve tálaljuk.