Édesburgonyás lencsés rakott pulyka

Hozzávalók
4 adag- 4 nagy édesburgonya
- 25 dkg fekete lencse
- 2 vöröshagyma
- pankomorzsa
- római kömény
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- olívaolaj
- 50 dkg (maradék) pulykasült
- chilipaprika
Elkészítés
Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, amit megsózunk. Ha üvegesre párolódott, hozzáadjuk a római köményt és a chilit. Hozzáadjuk a megfőtt lencsét, alaposan átforgatjuk. Egy másik lábasban vajat olvasztunk. Az édesburgonyát héjában, előre megsütöttük (200 fokos sütőben 45-60 percig sül). Összetörjük a burgonyákat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat. Egy nagy hőálló edényt kivajazunk. A pulykasültet elegyengetjük a tál alján. Ráhalmozzuk a lencsés ragut, legvégül pedig az édesburgonyás réteg következik (ha elegánsabban szeretnénk tálalni egy habzsák segítségével kis rózsákat formázunk). Megszórjuk panko (vagy kenyér) morzsával. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 190 fokon 20 perc alatt érnek össze az ízek.