Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonyás gnocchi

Marinara szósszal
2016. szeptember 8.

Hozzávalók

2 személyre
  • A gnocchihoz:
  • 300 g édesburgonya
  • 1 tojás
  • 200 g zabliszt
  • 50 g zabkorpa
  • 100 g kókuszolaj

  • fehérbors
  • A szószhoz:
  • 500 g paradicsom
  • 200 ml passzírozott paradicsom
  • ½ fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj

  • bors
  • oregánó
  • friss bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring

Elkészítés

1. Az édesburgonyát előzőleg süssük héjastól puhára 200°C-on előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt. Ezután könnyedén eltávolíthatjuk a héját és egy villa vagy krumplinyomó segítségével krémesre pürésíthetjük.

2.Egy keverőtálban öntsük össze a zablisztet, a zabkorpát, az édesburgonya pürét, a tojást, az olvadt kókuszolajt, a sót és a borsot. Finom mozdulatokkal gyúrjuk egyneművé a tésztát. Ha már majdnem összeállt, borítsuk egy liszttel megszórt nyújtódeszkára és néhány mozdulattal gyúrjuk egy nagy gombóccá az egészet. Vigyázzunk, ha túl sokáig gyúrjuk, a tészta könnyen megkeményedhet.

3.Egy spatula segítségével vágjuk 4-5 külön darabra a tésztát, egyesével sodorjunk belőle kb. 3-4 cm átmérőjű rudakat, majd vágjuk fel 1-2 cm-es darabokra.

4.Az elkészült gnocchikat forró sós vízbe dobjuk, és 3-4 percig főzzük. Ha feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és tálaljuk.

5.A szószhoz készítsünk paradicsom concassét. A megmosott paradicsomok csúcsát vágjuk be kereszt alakban, dobjuk néhány másodpercre lobogó forró vízbe, majd távolítsuk el a haját és vágjuk apró kockákra. A vöröshagymát szintén aprítsuk fel.

6.Kókuszolajon néhány perc alatt megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát is és 1-2 percig tovább pirítjuk. Ezután fűszerezzük az oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal és friss bazsalikomlevéllel, sóval és borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a paradicsom concassét és a passzírozott paradicsomot. Ha felforrt a szósz, alacsony lángon további 10 percig főzzük, majd a frissen elkészült gnocchira öntve tálaljuk.

7.A feldarabolt, meglisztezett nyers gnocchit fagyasztóban akár 2-3 hónapig is tárolhatjuk, így bármikor gyorsan előkaphatjuk és készíthetünk belőle egy finom friss ebédet.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.
Gnocchi római módra

Gnocchi római módra

Grízes gnocchi. Ha időnket rászánjuk (a hűtésre), a sütéssel már nem kell sokat bíbelődni, és az íze, mindenért kárpótol majd. Változatosan elkészíthetjük, a gnocchi mellé kínáltakat kedvünkre variálhatjuk.
Vargányás gnocchi

Vargányás gnocchi

Illatos, fűszeres, kiadós és annyira olasz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!