Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonyafánk

Egészséges és finom fánk farsangra.
2019. január 24.

Fánk nélkül nincs farsang, ugye? Ezúttal szakadjunk el a megszokott alapanyagoktól, és készítsük sült édesburgonyából.

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 15 dkg puhára sült édesburgonya
  • 1 db tojás
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 4 dkg eritrit
  • 8 dkg zabliszt
  • 1 ek. fahéj
  • ½ ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 ek. porrá őrölt eritrit

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A korábban puhára sütött édesburgonyát meghámozzuk, és villával pépesítjük. Alaposan összekeverjük a tojással és a vaníliaaromával, majd a nedves hozzávalókhoz szórjuk az eritritet, a zablisztet, a fűszereket és a sütőport. Ha szükséges, néhány evőkanál vizet vagy tejet adagolhatunk a tésztához, hogy könnyebben kezelhető legyen.

Végül szilikon fánkformába kanalazzuk, és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos túrópalacsinta

Narancsos túrópalacsinta

Hétvégén legyen ez a reggeli!
Kurkumás humusz

Kurkumás humusz

Humusz kis csavarral Gökler Kriszti konyhájából.
Sült tofus quinoa saláta

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.