Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonyafánk

Egészséges és finom fánk farsangra.
2019. január 24.

Fánk nélkül nincs farsang, ugye? Ezúttal szakadjunk el a megszokott alapanyagoktól, és készítsük sült édesburgonyából.

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 15 dkg puhára sült édesburgonya
  • 1 db tojás
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 4 dkg eritrit
  • 8 dkg zabliszt
  • 1 ek. fahéj
  • ½ ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 ek. porrá őrölt eritrit

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A korábban puhára sütött édesburgonyát meghámozzuk, és villával pépesítjük. Alaposan összekeverjük a tojással és a vaníliaaromával, majd a nedves hozzávalókhoz szórjuk az eritritet, a zablisztet, a fűszereket és a sütőport. Ha szükséges, néhány evőkanál vizet vagy tejet adagolhatunk a tésztához, hogy könnyebben kezelhető legyen.

Végül szilikon fánkformába kanalazzuk, és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos túrópalacsinta

Narancsos túrópalacsinta

Hétvégén legyen ez a reggeli!
Kurkumás humusz

Kurkumás humusz

Humusz kis csavarral Gökler Kriszti konyhájából.
Sült tofus quinoa saláta

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta

Napi ajánlatunk

Top videók