Édes-savanyú csirkemáj
Adásban volt: 2014. október 13.
A recepthez tartozó videó

Ötletes, színes, zöldséges, májas, előételes, főételes, olcsó, gyors, egyszerű, édes és savanyú.
2015. szeptember 26.
Hozzávalók
2-4 adag- 30 dkg csirkemáj
- 4 ek olívaolaj
- 4-5 ek almaecet
- 2 ek cukor
- 2,5 dl húsleves
- 1 közepes lila hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- kis darab zeller
- 1 ág friss kakukkfű
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítés
A tisztított (szív nélkül) csirkemájakat alufóliával bélelt tepsire tesszük, és előmelegített, grillfokozatú sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük. Olívaolajjal meglocsoljuk. Olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott lilahagymát. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, és a felkockázott zellert. Ekkor adjuk hozzá az ecetet, az alaplevet és a cukrot, majd beforraljuk. Az elkészült májakat a pácba tesszük. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.
Megosztom barátaimmal