Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes-savanyú-csípős leves (tej- tojás- és gluténmentes vegán recept)

Igazi melengető ez a sűrű, csípős, édes-savanyú leves. Önmagában, vagy nagyobb étkűeknek egy kis desszerttel komplett menü is lehet. Kitűnően illeszkedik a tej, tojás- gluténmentes étrendbe. A non plus ultra, hogy vegánok is nyugodtan ehetnek belőle.
2016. január 18.

Hozzávalók

6 adag
  • 1,5 l alaplé
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 2 dkg szárított fafül gomba
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 nagyobb zellerszár
  • 10 dkg rizstészta
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 5 evőkanál rizsecet (vagy egyéb 6%-os ecet)
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 evőkanál cukor

  • a sűrítéshez a léből kivett és elkevert 2 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítés

A szárított gombát 1/2 liter vízzel leforrázzuk, és fél órára állni hagyjuk, majd apróra vágjuk.
Az alaplevet fölforraljuk,a szójaszósszal és a fűszerekkel ízesítjük, majd beleszórjuk a reszelt répát, az apróra vágott zöldségeket, és a gombát a levével együtt. 5-7 percig forraljuk, majd a léből 1 merőkanálnyit kivéve az étkezési keményítőt kikeverjük, visszaöntjük a levesbe, és a rizstésztát beletéve újabb két percig forraljuk.
Amennyiben csípősen szeretjük, egy mokkáskanál erőspaprikával, csilivel, vagy cayenne borssal ízesítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Cinege

Cinege receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.