Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes reggeli: áfonyás minipalacsinta

Adásban volt: 2015. május 15.
A recepthez tartozó videó
Édes álom, amivel biztosan nem tévedhetünk, ha reggelinek valót keresünk. Délutáni csemegének sem utolsó, ilyenkor fagyival, joghurttal, kikevert mascarpone krémmel vagy citromos-porcukros tejföllel turbózhatjuk.
2016. március 2.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 2,5 dl joghurt
  • tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 citrom
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 doboz áfonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A joghurtot összeöntjük a liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és egy kevés cukorral. Az egészet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és egy csipet sót.

A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Végül beleszórjuk az áfonyát.

Egy közepes hőfokra előmelegített serpenyőben, kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Egy palacsintához egy bő evőkanálnyi massza szükséges. Sütés közben megduzzad.
Oldalanként 2-2 percig süssük.
Végül konyhai papírtörlőre fektetjük, és az olajat leitatjuk róla.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres csúsztatott palacsinta

Epres csúsztatott palacsinta

Légies, könnyű palacsinta eperrel rétegezve.
Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

A serpenyős túrópalacsinta magában is nagyszerű, de a savanykás, gyümölcsös szósszal felejthetetlen lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.