Édes reggeli: áfonyás minipalacsinta
Adásban volt: 2015. május 15.
A recepthez tartozó videó

Édes álom, amivel biztosan nem tévedhetünk, ha reggelinek valót keresünk. Délutáni csemegének sem utolsó, ilyenkor fagyival, joghurttal, kikevert mascarpone krémmel vagy citromos-porcukros tejföllel turbózhatjuk.
2016. március 2.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 2,5 dl joghurt
- tej
- 6 dkg vaj
- 1 citrom
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 doboz áfonya
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A joghurtot összeöntjük a liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és egy kevés cukorral. Az egészet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és egy csipet sót.
A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Végül beleszórjuk az áfonyát.
Egy közepes hőfokra előmelegített serpenyőben, kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Egy palacsintához egy bő evőkanálnyi massza szükséges. Sütés közben megduzzad.
Oldalanként 2-2 percig süssük.
Végül konyhai papírtörlőre fektetjük, és az olajat leitatjuk róla.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
