Édes mazsolás bulgur
Adásban volt: 2013. november 13.
A recepthez tartozó videó

Nem csak krumpli, rizs és tészta létezik! A mai köret inkább legyen az édeskés mazsolás bulgur!
2016. január 20.
Hozzávalók
- 25 dkg nagyszemű bulgur
- mazsola
- 10 dkg vaj
- 10 dkg dió
- alaplé vagy víz
Elkészítés
A bulgurt a vajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel vagy alaplével felöntjük. Sózzuk és kb. 20 percig főzzük. A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk. Amikor a bulgur már majdnem elkészült – a főzési idő utolsó harmadában – hozzáadjuk a mazsolát. Amikor a bulgur megpuhult, egy tiszta konyharuhával lefedjük az edényt, és legalább 10 percig hagyjuk, hogy a gőzben tovább puhuljon. Ezután egy kevés vajjal átkeverjük, és hozzáadjuk a pirított dió felét. Tálaláskor megszórjuk a dió másik felével.
Megosztom barátaimmal