Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes mazsolás bulgur

Adásban volt: 2013. november 13.
A recepthez tartozó videó
Nem csak krumpli, rizs és tészta létezik! A mai köret inkább legyen az édeskés mazsolás bulgur!
2016. január 20.

Hozzávalók

  • 25 dkg nagyszemű bulgur
  • mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • alaplé vagy víz

Elkészítés

A bulgurt a vajon megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel vagy alaplével felöntjük. Sózzuk és kb. 20 percig főzzük. A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk. Amikor a bulgur már majdnem elkészült – a főzési idő utolsó harmadában – hozzáadjuk a mazsolát. Amikor a bulgur megpuhult, egy tiszta konyharuhával lefedjük az edényt, és legalább 10 percig hagyjuk, hogy a gőzben tovább puhuljon. Ezután egy kevés vajjal átkeverjük, és hozzáadjuk a pirított dió felét. Tálaláskor megszórjuk a dió másik felével.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mazsolás bulgur

Nem csak krumpli, rizs és tészta létezik! A mai köret inkább legyen az édeskés mazsolás bulgur!
Cukkinis bulgursaláta

Cukkinis bulgursaláta

A cukkinis bulgursaláta finom és látványos, tálalhatjuk hidegen salátaként, vagy melegen köretként, egytálételként is. Ráadásul a bulgur elkészítésénél, nincs egyszerűbb, csak sós forró vízzel kell felönteni és kész is!
Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

Aszalt sárgabarackos, kelkáposztás bulgur

A káposzta és a sárgabarack ízjátéka a bulgurral nemcsak köretként, hanem akár egy laza másodikként is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!