Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes maceszgombóc

Adásban volt: 2014. május 27.
A recepthez tartozó videó
A levesbetétek sztárja, a maceszgombóc nem csak a húslevest teszi teljessé, de érdemes édesen is kipróbálni.
2015. december 28.

Hozzávalók

  • 9 maceszlap
  • 4 tojás
  • 1,5 dl libazsír
  • 1,5 dl víz
  • 1 vaníliarúd
  • kristálycukor
  • 3 ek pirított mák

Elkészítés

A pászkalapokat összetörjük és hozzáadjuk egy vaníliarúd kikapart belsejét, majd átkeverjük.
Egy külön edényben összekeverjük a tojásokat, a vizet és az olvasztott libazsírt és ezt ráöntjük az összetört maceszra, majd kézzel újra áttörjük, addig, amíg a macesz felszívja a nedvességet. 
A keveréket 20 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. 
Ezután bevizezzük a kezünket és gombócokat formázunk a masszából, de nagyon fontos, hogy nem szabad formázás közben összenyomkodni. Egy jó nagy fazékban vizet forralunk, beledobjuk azt a vanília rudat, amiből a magokat kikapartuk, majd beletesszük a maceszgombócokat is a lobogó vízbe. A főzési idő végén cukrot is adunk a főzővízhez.
Mikor a gombóc megfőtt beleforgatjuk a mákba és porcukorral megszórva lekvárral tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sós maceszgombóc

Sós maceszgombóc

A maceszgombóc igazi klasszikus a levesbetétek között. Tasnádi Ákos, a Macesz Huszár étterem konyhafőnöke megmutatja a legjobbat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!