
Ecuadori sajtos lepény
Önmagában a tápiókalisztet nagyon kevés esetben használjuk sütésre, hiszen nem tudja helyettesíteni a búzaliszt ízét és állagát. Ha viszont rengeteg sajttal kevert tésztát készítünk belőle, egyfajta sajtos puffancsot lehet belőle sütni – így csinálják ezt Ecuadorban, ahol pan de yucának nevezik az így készült kenyérfélét. Ezek a kis zsemlék frissen a legfinomabbak, és hamar összeesnek, de átmelegítve sincs velük gond. Ecuadorban gyümölcsjoghurttal eszik, de persze valamilyen dzsemmel is rendben van.
2016. március 18.
Hozzávalók
8 kis lepény- 10 dkg tápiókaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 1 nagy tojás
- 20 dkg mozzarella, reszelve
- 2 dkg parmezán sajt, reszelve
- 2 evőkanál tej
- a formázáshoz tápiókaliszt
Elkészítés
Bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe.
Egy tálban összekeverjük a tápiókalisztet, a sütőport, a sót. Hozzáadjuk a tojást, a sajtokat és a tejet. Kézzel bucivá gyúrjuk.
A tésztát tápiókaliszttel meghintett felületre tesszük, és addig gyúrjuk, amíg már nem ragad hozzá a kezünkhöz. 8 kis, kb. pingponglabda nagyságú golyót formázunk belőle, és azokat elrendezzük a tepsin, egymástól a lehető legnagyobb távolságra, mert szét fognak terülni.
A forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Még langyosan tálaljuk.
Megosztom barátaimmal