Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ecuadori sajtos lepény

Önmagában a tápiókalisztet nagyon kevés esetben használjuk sütésre, hiszen nem tudja helyettesíteni a búzaliszt ízét és állagát. Ha viszont rengeteg sajttal kevert tésztát készítünk belőle, egyfajta sajtos puffancsot lehet belőle sütni – így csinálják ezt Ecuadorban, ahol pan de yucának nevezik az így készült kenyérfélét.  Ezek a kis zsemlék frissen a legfinomabbak, és hamar összeesnek, de átmelegítve sincs velük gond. Ecuadorban gyümölcsjoghurttal eszik, de persze valamilyen dzsemmel is rendben van.
2016. március 18.

Hozzávalók

8 kis lepény
  • 10 dkg tápiókaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 nagy tojás
  • 20 dkg mozzarella, reszelve
  • 2 dkg parmezán sajt, reszelve
  • 2 evőkanál tej
  • a formázáshoz tápiókaliszt

Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsibe.

Egy tálban összekeverjük a tápiókalisztet, a sütőport, a sót. Hozzáadjuk a tojást, a sajtokat és a tejet. Kézzel bucivá gyúrjuk.

A tésztát tápiókaliszttel meghintett felületre tesszük, és addig gyúrjuk, amíg már nem ragad hozzá a kezünkhöz. 8 kis, kb. pingponglabda nagyságú golyót formázunk belőle, és azokat elrendezzük a tepsin, egymástól a lehető legnagyobb távolságra, mert szét fognak terülni.

A forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Még langyosan tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Gluténmentes polentapizza

Gluténmentes polentapizza

A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.
Almás frangipane minitorták (gluténmentes)

Almás frangipane minitorták (gluténmentes)

Elegáns kis desszertek, ahol omlós tészta és illatos mandulakrém lapul az almaszeletek alatt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.