Dupla csokoládés tortácska pink mascaponekrémmel

Hozzávalók
9-10 darab- 10 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg nádcukor
- só
- 10 dkg keserű csokoládé
- 1 dl olívaolaj
- 2 tojás
- 12 dkg sült céklapüré
- pink krém
- 25 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű)
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 5 dkg porcukor
- 1 lime héja
- 1 vaníliarúd
- 3 dkg céklapüré
Elkészítés
A lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a felaprított csokoládét elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a tojást, az olajat. Legvégül hozzáadjuk a céklapürét. A száraz és nedves anyagokat összekeverjük, de ne keverjük túl. A muffin formákat kiolajozzuk, tehetünk bele sütőpapírt is. A formába kanalazzuk a tésztát, de csak a kétharmadáig, mivel a sütőportól feljön a tészta. 180 fokon 30 percig sütjük.
Amíg sül a sütemény, elkészítjük a krémet: összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét, a porcukrot, a reszelt lime héjat, a vaníliát, és a céklapürét. A masszát habzsákba töltjük és a hűtőbe tesszük pihenni. Csak akkor díszítjük a sütiket, amikor a tészta már teljesen kihűlt.