Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Dukai Regina kedvenc kukoricalevese

Dukai Regina bármelyik évszakban bevethető, isteni finom kukoricalevesét, az idén 3 éves GoodFood magazin sztárreceptjei közül választottuk ki. Gyorsan elkészíthető és nachosszal tálalva, könnyű esti vacsora lehet a váratlan vendégeknek.
2016. március 14.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • (jó sok hagymával az igazi)
  • 2-3 doboz konzerv kukorica
  • 2-3 tk. őrölt paprika (csípős is lehet)
  • 2 dl tejszín

  • bors
  • A tálaláshoz
  • nachos (tortillachips)
  • reszelt sajt

Elkészítés

Dukai Regina2(1)Vágjuk apróra a vöröshagymát, és olajon pároljuk üvegesre.
A konzerv kukorica levét öntsük le, mossuk és szűrjük le. Öntsük a kukoricát a hagymához és kissé kevergessük-pirítsuk össze.

Szórjuk meg paprikával, sóval, borssal, forgassuk össze jó alaposan. Engedjük fel vízzel annyira, hogy kb. kétujjnyira ellepje. Fedővel letakarva főzzük fel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük még 5 percig.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kukorica minden mennyiségben

Kukorica minden mennyiségben

A késő nyár – és Kolumbusz, aki volt szíves 1493-ban Európába is áthozni – nagy ajándéka a kukorica. Számtalan fajtával találkozunk a piacon, érdemes figyelni, milyet vásárolunk meg. Szemesnek áll a világ!

Grillcsirke csípős-savanyú kukoricasalátával

Ez pikáns, csípős, szójás a kukoricasaláta pillanatok alatt elkészül. Egy gyors hétköznapi ebédre grillcsirke mellé is tálalhatjuk, de a grillezős estén is tökéletes kísérője a húsoknak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.