Disznótoros, almás vendégváró falat
Adásban volt: 2015. február 24.
A recepthez tartozó videó

Ha már unjuk a hajnali, hidegben álldogálós disznóvágást, íme itt egy francia ihletésű, elegáns disznótoros. A véreshurka titkos élete a zöldalmával.
2016. február 13.
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 6 db zöldalma
- 50 dkg véreshurka
- 1 tojás
- mustár
Elkészítés
A leveles tésztát kihajtogatjuk és három egyforma téglalapra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Egy éles késsel a téglalapok széleit körben, fél-egy cm mélyen bevágjuk.
A tésztákra először 1-2 teáskanálnyi csípős mustárt kenünk.
A zöldalmák magházát kiszedjük, félbevágjuk és vékonyra felszeleteljük.
A véreshurkát is ferdén, vékony karikákra szeljük, majd a zöldalmával felváltva, a mustáros leveles tésztára rétegezzük. Végül körben a tészta széleit a felvert tojással megkenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt a hurka megsül, az alma pedig szépen megpirul.
Megosztom barátaimmal
