Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Disznótoros, almás vendégváró falat

Adásban volt: 2015. február 24.
A recepthez tartozó videó
Ha már unjuk a hajnali, hidegben álldogálós disznóvágást, íme itt egy francia ihletésű, elegáns disznótoros. A véreshurka titkos élete a zöldalmával.
2016. február 13.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 db zöldalma
  • 50 dkg véreshurka
  • 1 tojás
  • mustár

Elkészítés

A leveles tésztát kihajtogatjuk és három egyforma téglalapra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Egy éles késsel a téglalapok széleit körben,  fél-egy cm mélyen bevágjuk.

A tésztákra először 1-2 teáskanálnyi csípős mustárt kenünk.

A zöldalmák magházát kiszedjük, félbevágjuk és vékonyra felszeleteljük.
A véreshurkát is ferdén, vékony karikákra szeljük, majd a zöldalmával felváltva, a mustáros leveles tésztára rétegezzük. Végül körben a tészta széleit  a felvert tojással megkenjük.

200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt a hurka megsül, az alma pedig szépen megpirul.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Ez a recept új értelmet adhat a véres hurkának, valamint kitűnő vendégváró, hiszen az előkészített rétesháromszögek nagyon hamar piros-ropogósra sülnek a barátok érkezése után.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!