Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diós padlizsántekercs gránátalmával

Adásban volt: 2014. november 10.
A recepthez tartozó videó
Íncsiklandó, szemet gyönyörködtető, grúz előétel különlegesség.
2016. január 6.

Hozzávalók

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg pirított dió
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk natúr krémsajt
  • 2 ek olívaolaj

  • bors
  • 1 gránátalma

Elkészítés

A padlizsánt hosszában hajszál vékony szeletekre vágjuk  (a két szélét, amit már nem lehet szeletetelni, apróra fölkockázzuk). Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk. Ebbe tesszük a szeleteket, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírral leitatjuk, és félretesszük.

Egy másik serpenyőben olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, és a a felkockázott padlizsánvégeket. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a felaprított dióval. Hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott, friss koriandert, végül ismét sózzuk, borsozzuk. A padlizsánszeleteket megtöltjük ezzel a raguval, és föltekerjük. Friss korianderrel és gránátalmával tálaljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Marokkói padlizsánsaláta

Marokkói padlizsánsaláta

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára, amit a Gourmet Fesztivál színpadán is elkészített. Frissítő saláta, ami remek magában is, de húsevők grillezett húsok mellé is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.