Diós padlizsántekercs gránátalmával
Adásban volt: 2014. november 10.
A recepthez tartozó videó

Íncsiklandó, szemet gyönyörködtető, grúz előétel különlegesség.
2016. január 6.
Hozzávalók
- 1 nagy padlizsán
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg pirított dió
- 1 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk natúr krémsajt
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- 1 gránátalma
Elkészítés
A padlizsánt hosszában hajszál vékony szeletekre vágjuk (a két szélét, amit már nem lehet szeletetelni, apróra fölkockázzuk). Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk. Ebbe tesszük a szeleteket, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírral leitatjuk, és félretesszük.
Egy másik serpenyőben olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, és a a felkockázott padlizsánvégeket. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a felaprított dióval. Hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott, friss koriandert, végül ismét sózzuk, borsozzuk. A padlizsánszeleteket megtöltjük ezzel a raguval, és föltekerjük. Friss korianderrel és gránátalmával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal