Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diós padlizsántekercs gránátalmával

Adásban volt: 2014. november 10.
A recepthez tartozó videó
Íncsiklandó, szemet gyönyörködtető, grúz előétel különlegesség.
2016. január 6.

Hozzávalók

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg pirított dió
  • 1 csokor koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk natúr krémsajt
  • 2 ek olívaolaj

  • bors
  • 1 gránátalma

Elkészítés

A padlizsánt hosszában hajszál vékony szeletekre vágjuk  (a két szélét, amit már nem lehet szeletetelni, apróra fölkockázzuk). Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk. Ebbe tesszük a szeleteket, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírral leitatjuk, és félretesszük.

Egy másik serpenyőben olívaolajon megpároljuk a felaprított hagymát, és a a felkockázott padlizsánvégeket. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a felaprított dióval. Hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott, friss koriandert, végül ismét sózzuk, borsozzuk. A padlizsánszeleteket megtöltjük ezzel a raguval, és föltekerjük. Friss korianderrel és gránátalmával tálaljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Marokkói padlizsánsaláta

Marokkói padlizsánsaláta

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára, amit a Gourmet Fesztivál színpadán is elkészített. Frissítő saláta, ami remek magában is, de húsevők grillezett húsok mellé is fogyaszthatják.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!