Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Akármilyen nagy gonddal is neveli egészséges életmódra az ember a gyerekeit, ha ők egyszer belefutnak a street food-jelenségbe, onnan nehéz visszajönni. Íme egy recept, aminél pár alapanyaggal trükközünk csak, a végén mégis mindenki jól jár. Ráadásul ez a pizza kelesztés és dagasztás nélkül, 30 perc alatt az asztalon gőzölög.
2016. március 16.

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 20 dkg reszelhető pizza mozzarella
  • 10 dkg parmezán
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 1 ek szárított paradicsompesztó
  • néhány szelet pármai sonka
  • 1 marék dió
  • 1 marék rukola
  • 1ek olívaolaj

Elkészítés

A karfiolt nyersen egy robotgépben apróra ledarálom, majd fél dl vízzel és a sóval egy kisebb edényben lefedve pár perc alatt puhára párolom.
A sajtokat lereszelem, majd a kihűlt karfiolt visszatéve a robotgépbe összedolgozom a tojással, a parmezánnal és a mozzarella felével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyra lapogatva elterítem a masszát (lehet kerek vagy szögletes formára alakítani, kinek hogy tartja kedve), és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
A sütőből kivéve megkenem a pizzaalapot a szárított paradicsompesztóval (de készíthetek hozzá oregánóval, fokhagymával és sóval felfőzött paradicsomszószt is), megszórom a durvára darabolt dióval, elosztom rajta a maradék sajtot, és visszateszem a sütőbe 10 percre. Ha elkészült a pizza, sonkaszeletekkel és rukolával borítom be, végül megöntözöm kevés olívaolajjal.

Az alap egyébként előre elkészíthető, és bármilyen feltéttel működik: házi kolbászos peperonival, lilahagymával, vagy grillcsirkés, sült paprikás, kecskesajtos, fokhagymás, esetleg szarvasgombapesztós fügével és vargányával, vagy füstölt lazacos, citromos.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes polentapizza

Gluténmentes polentapizza

A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.
A legjobb pizza nyomában

A legjobb pizza nyomában

A legenda szerint a modern pizza feltalálója a nápolyi Raffaele Espositó volt, aki 1780-ban nyitotta meg a Pizzeria di Pietro e Basta Cosit, ami ma Pizzeria Brandi néven működik Nápolyban, a Via Toledo és a várdomb között található városrészben.
Pizza Margherita

Pizza Margherita

A tökéletes nápolyi pizza, a Pizza Margherita receptjét Gianni Annoni hozta el az Ízes életbe.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!