Diós karfiolkrémleves
Adásban volt: 2013. november 19.
A recepthez tartozó videó

Őrült jó krémleves, az ősz legjellemzőbb ízével, a dióval.
2015. október 30.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 közepes méretű karfiol
- 1 közepes hagyma
- diónyi vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 l húsleves
- 4 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
- egy nagy marék darált dió
- tetejére pirospaprika
Elkészítés
A vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Rádobjuk a karfiolrózsákat, érdemes csak a rózsákat használni, és a szárát nem, mert így hamarabb megfő. Felöntjük a levessel és a tejjel. Amikor megpuhult a karfiol kb. 10perc, botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és hozzáönthetün egy kevés tejszínt, de ez elhagyható. És végül belekeverünk egy nagy marék darált diót, és hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a dió megpuhuljon. Pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal