Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diós karfiolkrémleves

Adásban volt: 2013. november 19.
A recepthez tartozó videó
Őrült jó krémleves, az ősz legjellemzőbb ízével, a dióval.
2015. október 30.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 közepes méretű karfiol
  • 1 közepes hagyma
  • diónyi vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 l húsleves 
  • 4 dl tej

  • bors
  • szerecsendió
  • egy nagy marék darált dió
  • tetejére pirospaprika

Elkészítés

A vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Rádobjuk a karfiolrózsákat, érdemes csak a rózsákat használni, és a szárát nem, mert így hamarabb megfő. Felöntjük a levessel és a tejjel. Amikor megpuhult a karfiol kb. 10perc, botmixerrel, vagy turmixgépben pürésítjük. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és hozzáönthetün egy kevés tejszínt, de ez elhagyható. És végül belekeverünk egy nagy marék darált diót, és hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a dió megpuhuljon. Pirospaprikával megszórva tálaljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós karfiolkrémleves

Őrült jó krémleves, az ősz legjellemzőbb ízével, a dióval.

Gyömbéres-mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

A kevesebb néha több elve erre a levesre nem igaz, az viszont igen, hogy az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással.
Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Gyömbéres, mákos karfiol krémleves, karamellizált almával

Egy izgalmas és forró leves, amiben az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. A gyömbér, a mák, és a karfiol fantasztikus találkozása az almával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!