Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diómorzsás sült rebarbara (gluténmentes)

A rebarbara tökéletes zöldség: menő, karcsú, stílusos és csodálatos színei vannak. Kézenfekvő, hogy bolondozzunk vele egy kicsit. Frissítő, krémes, és nagyon rebarbarás gluténmentes desszertet ajánlunk.
2016. július 15.

Hozzávalók

4 adag
  • A morzsához:
  • 7 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kukoricaakeményítő
  • 3 dkg gluténmentes zabpehely
  • 5 dkg dió, durvára vágva
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 5 dkg barna cukor
  • ½ teáskanál só
  • 6 evőkanál kókuszolaj, megolvasztva
  • A rebarbarához:
  • 1 kg rebarbara (tisztított súly)
  • 5 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 85 g vaj
  • ½ vaníliarúd
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dl tej
  • a formákhoz kevés vaj

Elkészítés

A centis darabokra vágott rebarbarát összekeverjük a cukorral, és szétosztjuk 4 db 2 dl-es, kivajazott tűzálló tálkában, amelyeket beleteszünk egy nagy tepsibe.

A tepsit betesszük a sütőbe, és azt bekapcsoljuk 180 fokra. A morzsához egy zacskóban összekeverjük az összes hozzávalót, majd a zacskót betesszük a mélyhűtőbe.

A krémhez a vajba tesszük a vaníliarúd kikapargatott belsejét, majd a vajat barnára karamellizáljuk, és lehúzzuk a tűzről. A tojásokat elkeverjük a sóval, a cukorral, a keményítővel és a tejjel, és a barnított vajhoz adjuk. Simára keverjük.

35 perc elteltével kivesszük a rebarbarát, és elosztjuk rajta a tojásos vajat. A tetején elszórjuk a mélyhűtőből kivett diós morzsát, és a tepsit visszatesszük a sütőbe további 20 percre. Az édességet langyosan tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Gougères, a gluténmentes sós fánk

Gougères, a gluténmentes sós fánk

Az égetett tésztából nemcsak édes finomságokat – pl. képviselőfánk, profiterol vagy churros –, hanem sós falatokat is süthetünk. Ez a francia fánkocska habkönnyű, és bármilyen sós krémmel tölthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.