Diókrémes sült alma

Hozzávalók
6-8 adag- 6 nagy alma
- 10 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 2 tojás
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg egész dióbél
- fahéj
- gyömbér
- só
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. Egy tálban 5 dkg (az alma édességétől függően változhat) nádcukorral összeforgatjuk. Belereszeljük a kis darab, megpucolt gyömbért. Alaposan összekeverjük, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba öntjük. Félretesszük.
Diókrém elkészítése: egy tálban összekeverjük a puha vajat, a maradék cukorral és robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a két tojást, ezzel is habosra keverjük. Beletesszük a darált diót és egy csipet sót. Legvégül pedig belekeverjük a durvára vágott diót. Egy csipet fahéjjal ízesíthetjük. A krémet a hőálló tálban lévő almákra kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készül el. Akkor jó, ha a diókrém pirulni kezd.