Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diókrémes sült alma

Adásban volt: 2014. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
Általában minden van hozzá otthon. Könnyen és hamar elkészíthető kellemes ősz-váró édesség almával és diókrémmel.
2015. szeptember 12.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 6 nagy alma
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg nádcukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg egész dióbél
  • fahéj
  • gyömbér

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. Egy tálban 5 dkg (az alma édességétől függően változhat) nádcukorral összeforgatjuk. Belereszeljük a kis darab, megpucolt gyömbért. Alaposan összekeverjük, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba öntjük. Félretesszük. 

Diókrém elkészítése: egy tálban összekeverjük a puha vajat, a maradék cukorral és robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a két tojást, ezzel is habosra keverjük. Beletesszük a darált diót és egy csipet sót. Legvégül pedig belekeverjük a durvára vágott diót. Egy csipet fahéjjal ízesíthetjük. A krémet a hőálló tálban lévő almákra kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készül el. Akkor jó, ha a diókrém pirulni kezd. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

Sárgabarackos, málnás, diós piskóta

A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.
Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Mákos, szilvás lepény (gluténmentes)

Van abban valami egészen csodálatos, amikor a szilva leve átitat egy piskótát, és a fahéjjal keveredve omlós lesz. Ugye? Pofonegyszerű gluténmentes lepény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.