Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Currys sült zöldbab mártogatóssal

Adásban volt: 2013. augusztus 6.
A recepthez tartozó videó
A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
2016. május 29.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 50 dkg szép vajbab (sárga zöldbab)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • olívaolaj
  • 2 ek currypor
  • Mártogatóshoz:
  • 125g bryndza
  • 2dl kaukázusi kefir
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • pirospaprika

Elkészítés

A zöldbabok száras végét lecsipkedjük. 
A megtisztított zöldbabokat sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Az olvasztott vajba belekeverjük a curry port és ezzel is meglocsoljuk a zöldbabot.
Majd 200-220 C fokos sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

A juhtúrót kikeverjük a kefírrel, kevés olívaolajjal, pirospaprikával és végül hozzáadjuk az aprított kaprot, petrezselymet.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbabos kulajda

Nyári zöldbab főzelék kaporral, babérlevéllel és gombával.
Grízes piskóta narancssziruppal

Grízes piskóta narancssziruppal

A megunhatatlan piskóta, ezúttal törökös, narancsszirupos kivitelezésben. Ha este elkészítjük, reggel már csomagolhatjuk is az uzsonnás dobozba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!