Currys sült zöldbab mártogatóssal
Adásban volt: 2013. augusztus 6.
A recepthez tartozó videó

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
2016. május 29.
Hozzávalók
6-8 adag- 50 dkg szép vajbab (sárga zöldbab)
- 5 dkg olvasztott vaj
- olívaolaj
- 2 ek currypor
- Mártogatóshoz:
- 125g bryndza
- 2dl kaukázusi kefir
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- pirospaprika
Elkészítés
A zöldbabok száras végét lecsipkedjük.
A megtisztított zöldbabokat sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Az olvasztott vajba belekeverjük a curry port és ezzel is meglocsoljuk a zöldbabot.
Majd 200-220 C fokos sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
A juhtúrót kikeverjük a kefírrel, kevés olívaolajjal, pirospaprikával és végül hozzáadjuk az aprított kaprot, petrezselymet.
Megosztom barátaimmal