
Currys lecsó
A nyári nagy sláger átmenekítése a hűvösebb napokra. Nemcsak az íze melengető, hanem a színei is. A móka kedvéért itt a hagyma élénksárga, és a paprika élénk piros. Mondhatni kifordított lecsó. Németh Zsófia receptje Párizsból.
2014. november 22.
Hozzávalók
4 személyre- 10 dkg húsos szalonna kockázva
- 2 hagyma
- 6 kápiapaprika
- 6 paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-1,5 púpos teáskanál madras curry
- tengeri só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
Felteszünk vizet forrni a paradicsomhéjának lehúzásához.
Az olívaolajon lepirítjuk a húsos szalonnát, szűrőkanállal tányérra szedjük és félrerakjuk.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a tetszés szerinti formára aprított hagymát, mérsékeljük a lángot, csipet sót adunk hozzá és üvegesre pároljuk. Amikor kész, hozzáadjuk a curryport és párszor átforgatjuk vele a hagymát, hogy szép, élénk sárga színű legyen.
Közben karikákra vágjuk a paprikát és a currys átforgatás után a hagymás alaphoz tesszük, időnként kevergetve együtt pirítjuk. Egy percre forró vízbe mártjuk a paradicsomokat, majd hideg vízzel leöblítjük. Így könnyen le tudjuk majd húzni a héjukat. Ezután nagyobb kockákra vágjuk és a paprikás alaphoz adjuk. Ne főzzük túl, akkor jó, ha a paprika még enyhén roppanós. Ekkor hozzáadjuk a lepirított szalonnát és alaposan összeforgatjuk, így az nem veszi át az eddig összeért ízeket.
Sózzuk, borsozzuk ízlés és a szalonna sóssága szerint.
Megosztom barátaimmal