Currys csirke
Adásban volt: 2016. június 21.
A recepthez tartozó videó

Egyszerűen elkészíthető, fűszeres, csirkés egytálétel, ami Szász Emese világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar párbajtőrvívó kedvenc családi receptje.
2016. június 21.
Hozzávalók
- 3 db csirkecomb
- 3/4 bögre rizs
- 1 ek olaj
- 1 db vöröshagyma
- 6 db paradicsom
- majoránna
- só
- bors
- curry
- 2 dl tejföl
Elkészítés
A frissen őrölt borsot összekeverjük sóval, majoránnával és curry porral.
Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal, beleszórjuk a rizs felét és erre rakjuk a felkarikázott vöröshagymát és a paradicsomot. Az egészet megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd jöhet a rizs másik fele.
Az utolsó rétegben a csirkecombok jönnek, amit megszórunk a currys fűszerrel, bekenünk a tejföllel. A tálat felöntjük a csirkecombokig vízzel, lefedjük alufóliával és 180 fokon nagyjából 1 óra alatt megsütjük.
Megosztom barátaimmal
