Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Currys csirke, Mádai Vivien módra

A gyönyörű műsorvezető hagymaszeletelésben ugyan nem a legprofibb, de a currys csirkét nagyon finoman készíti. Kisfia, Zénó kedvéért pedig lehet, hogy még egy-két konyhai praktikát is megtanul majd.
2015. április 2.

Hozzávalók

2 adag
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • liszt

  • bors
  • majoránna
  • tárkony
  • curry por
  • olaj

Elkészítés

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanálnyi forró olajban hirtelen, fehéredésig körbesütjük.
Megsózzuk, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Szórunk rá borsot, egy kevés majoránnát, tárkonyt és kb. két kávéskanálnyi curryport, majd ráöntjük a tejszínt.
Fedő alatt tovább pároljuk. 

Amikor a hús megpuhult, egy kevés liszttel meghintjük, így a szaftját besűrítjük.
Pár percig forraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Készíts Bounty kosárkát Pintácsi Vikivel

Készíts Bounty kosárkát Pintácsi Vikivel

Pintácsi Viki számára nem titkoltan első helyen a családja áll, és ez az étkezésben is megmutatkozik. Mindig friss és egészséges alapanyagokból készült ételekkel várja haza gyermekeit. A bounty torta és hamis bounty után, most ezzel a kókuszos, bounty kosárral varázsolja el lurkóit.
Grillezett csirke kebab, curryvel és lime-mal

Grillezett csirke kebab, curryvel és lime-mal

"Szeretek főzni! Ha magam válogathatom a hozzávalókat, arányokat, a készítéshez szükséges zsiradékot, rögtön biztonságban érzem magam és ehetek belőle annyit, amennyi csak jól esik! Kifejezetten szeretek gondoskodni a szeretteimről! Ráadásul a főzés kikapcsol és örömöt okoz!"- vallja Béres Alexandra. Az evés szeretete nála simán összeegyeztethető az egészséges életmóddal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?