Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy újabb szuper recept a GoodFood magazinból!

Currys csirke katsu-burger és a japán hétfűszer keverék
2017. augusztus 13.

Hozzávalók

2 fő
  • 2 bőr nélküli csirkemell
  • napraforgó- vagy más olaj a sütéshez
  • A páchoz
  • 500 ml tej
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek. shichimi togarashi fűszerkeverék
  • A katsu majonézhez
  • 50 ml ketchup
  • 1-1 tk. pirított szezámolaj és szójaszósz
  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • ½ ek. folyékony méz
  • ½ zöldcitrom leve
  • 1 tk. csípős mustár
  • 2 tk. közepes currypor
  • 3 ek. majonéz
  • A csirke katsuhoz
  • 1 tojás
  • 100 g rizsliszt
  • 60 g pankomorzsa
  • 2 hamburgerzsemle
  • maréknyi felszeletelt jégsaláta
  • 2 újhagyma finomra szeletelve
  • 2 retek vékonyan felszeletelve

Elkészítés

1 Tálban keverjük össze a pác hozzávalóit 1 tk. sóval. Tegyük bele a húst, fedjük le folpackkal és rakjuk a hűtőbe legalább 3 órára. A majonéz valamennyi hozzávalóját keverjük simára.

2 A sütés megkezdése előtt félórával vegyük elő a csirkét a hűtőből. A feltört tojást egy tálban habverővel vagy villával keverjük össze 2 ek. páclével. Vegyítsük a rizslisztet a pankóval és szórjuk egy tányérra. Az egyik csirkemellet vegyük ki a pácléből, csepegtessük le róla a felesleget, mártsuk a tojásos keverékbe, aztán forgassuk a lisztes morzsába. Fektessük egy tányérra, és ugyanígy panírozzuk be a másik csirkemellet.

3 Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben vagy olajsütőben 180 fokosra (vagy amíg a beledobott kenyérdarab 30 másodperc alatt megpirul). Süssük meg a csirkemelleket 10-12 perc alatt. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges zsiradékot, aztán vágjuk mindkét csirkemellet 4-5 darabra.

4 A zsemléket vágjuk félbe, pirítsuk meg, és kenjük meg a majonézzel. Tegyünk mindegyikbe salátát, újhagymát és retket, rá csirkemellet, arra pedig újra majonézt.

rost • vas • c-vitamin • folsav

Adagonként: 1080 kcal • 48 g zsír • 6 g telített zsírsav • 107 g szénhidrát • 21 g cukor • 8 g rost • 50 g fehérje • 3 g só

Shichimi togarashi

Japán hétfűszer-keveréknek is nevezik, és évszázadok óta a japán konyha egyik leggyakrabban használt ízesítője. Levesekhez, rizsételekhez, tésztákhoz, húsokhoz egyaránt használják. Alkotórészei a durvára őrölt piros chili, az őrölt sansho (ez a szecsuáni bors japán változata), a pirított yuzu- (japáncitrom) vagy narancshéj, a fekete és a fehér szezámmag, az őrölt gyömbér és a nori (alga). Mint általában a fűszerkeverékeknek, ennek is vannak helyi változatai, amelyekben egy-két összetevő más lehet, illetve készítik csípős és kevésbé csípős változatban is. Ha kipróbáljuk, ne álljunk meg a japán fogásoknál: a pattogatott kukoricától a sült krumplin át a salátákig bármit ízesíthetünk vele.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tuti pulykaburger titkai

A tuti pulykaburger titkai

Mert több is van! De Horvát Sára nem mindig tud titkot tartani...

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.