Curry-s kókusztejes krumplifőzelék

Hozzávalók
4-6 adag- 1 kg krumpli
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 ek vaj
- 3 ek olaj
- fel tk curry
- fel liter alaplé
- 1 babérlevél
- 2 dl kókusztej
- 2 ek keményítő
- fél lime leve
- só
- bors
- friss koriander
- Céklatócsni
- 2 cékla
- 2 sárgarépa
- fel tk római kömény
- só
- bors
- 1 kanál liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Egy lábasban olívaolajat és vajat olvasztunk, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a curryt. A krumplit felkockázzuk, és ezt is hozzáadjuk. Beleöntjük az alaplevet is. Végül beledobjuk a babérlevelet, sózzuk. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a keményítővel kikevert kókusztejet (a kókusztejes masszába kimerünk a levesből egy keveset és botmixerrel pürésítjük). A főzeléket tálaláskor díszítsük korianderrel és chili pehellyel.
Amíg a krumpli megpuhul, elkészítjük a feltétet: a nyers céklát, a sárgarépát lereszeljük. Egy kicsit megsózzuk, római köménnyel ízesítjük, ráfacsarunk egy kevés citromlevet is. Rászórjuk a lisztet, és gombócokat gyúrunk belőle. Felforrósítjuk a serpenyőt, olajat öntünk bele, és kisütjük benne a gombócokat. Óvatosan forgassuk meg őket!