Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Curry-s kókusztejes krumplifőzelék

Adásban volt: 2014. október 21.
A recepthez tartozó videó
Egzotikusra hangolt krumplifőzelék, céklatócsnival és friss korianderrel. Ezt a gyerekek is szeretni fogják!
2016. június 9.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 kg krumpli
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 ek vaj
  • 3 ek olaj
  • fel tk curry
  • fel liter alaplé
  • 1 babérlevél
  • 2 dl kókusztej
  • 2 ek keményítő
  • fél lime leve

  • bors
  • friss koriander
  • Céklatócsni
  • 2 cékla
  • 2 sárgarépa
  • fel tk római kömény

  • bors
  • 1 kanál liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Egy lábasban olívaolajat és vajat olvasztunk, az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a curryt. A krumplit felkockázzuk, és ezt is hozzáadjuk. Beleöntjük az alaplevet is. Végül beledobjuk a babérlevelet, sózzuk. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a keményítővel kikevert kókusztejet (a kókusztejes masszába kimerünk a levesből egy keveset és botmixerrel pürésítjük). A főzeléket tálaláskor díszítsük korianderrel és chili pehellyel.

Amíg a krumpli megpuhul, elkészítjük a feltétet: a nyers céklát, a sárgarépát lereszeljük. Egy kicsit megsózzuk, római köménnyel ízesítjük, ráfacsarunk egy kevés citromlevet is. Rászórjuk a lisztet, és gombócokat gyúrunk belőle. Felforrósítjuk a serpenyőt, olajat öntünk bele, és kisütjük benne a gombócokat. Óvatosan forgassuk meg őket!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mustáros, petrezselymes krumplifőzelék

Mustáros, petrezselymes krumplifőzelék

Ha reggel úgy ébredünk, hogy ebédre mindenképpen főzeléket szeretnénk enni, a hűtőben pedig csak rókagomba és dijoni mustár van, akkor sem kell búslakodnunk. Szatmári Ferinek, a főzelékesnek erre is van egy őrületesen jó receptje: csak bemustározzuk a krumplifőzeléket, petrezselyemmel ízesítjük és pirított gombával megszórjuk a tetejét. Szenzációs!

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Egy zalai tekerés Ferivel, a főzelékessel I.

Egy zalai tekerés Ferivel, a főzelékessel I.

Fölkerekedtünk és meg sem álltunk Zalakarosig, ahol nemcsak bringázni, hanem farmozni, főzni és fürdeni is remekül lehet. Feri legalábbis mindegyiket kipróbálta. És hogy legyen egy ötödik szavunk is f-fel, természetesen főzeléket készített.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.