Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Cukkinis-olívás kenyér

2016. október 22.

Hozzávalók

  • 1/3 csésze olívaolaj, plusz a sütőtál kikenéséhez
  • 225 g cukkini
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 ¾ csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál fekete bors
  • 3 nagy tojás
  • 1/3 csésze tej
  • 60 g kecskesajt, összemorzsolva
  • ½ csésze olívamag, kimagozva, felszeletelve
  • kóser só

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Olajozzunk ki egy 13x23cm-es vekniformát. Reszeljük le a cukkinit a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Tegyük a cukkinit egy szűrőbe, sózzuk meg, és hagyjuk lecsöpögni, amíg a többi hozzávalóval dolgozunk.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a fokhagymát a liszttel, a sütőport, a sót és a borsot. Egy másik, közepes tálban verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá az olajat és a tejet. Egy műanyag spatulával keverjük össze a nedves hozzávalókat a szárazakkal, majd forgassuk bele kecskesajtot és az olívát.

3. Nyomkodjuk ki a cukkinit, nyomjunk ki belőle annyi vizet, amennyit csak tudunk, és a cukkinit keverjük a tésztához.

4. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Szórjuk meg kóser sóval. Süssük 45 percen keresztül. Ha beleszúrjuk a kést, már csak néhány morzsa jön vele.

5. Hagyjuk a formában pihenni 5 percig, majd futassuk körbe a kést, hogy meglazítsuk. Vegyük ki a formából, és szeletelés előtt még pihentessük 30 percig. Recés késsel szeleteljük fel.

 

Forrás: www.thekitchn.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cayenne borsos, fűszeres sült karfiol

Cayenne borsos, fűszeres sült karfiol

Döbbenetes párosítás a kakaó a karfiollal, de mielőtt véleményt mondanánk róla, mindenképpen próbáljuk ki...
Variációk egészséges tekercsekre és mártogatókra

Variációk egészséges tekercsekre és mártogatókra

A dél-kelet ázsiai konyha egészséges tekercsei, ízgazdag mártogatósokkal és végtelen variációs lehetőségekkel.
Tacóba töltött paprikás krumpli

Tacóba töltött paprikás krumpli

Bernáth József-féle paprikás krumpli újratöltve. Az alap klasszikus, de innentől kezdve csupa meglepetés az egész étel: koriander, lime és taco. Vendégvárónak is frenetikus!

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.