
Fotó: shutterstock
Cukkini spagetti
Ízletes és igazán egyszerű étel gluténérzékenyeknek is
2016. augusztus 3.
Hozzávalók
- 6 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 teáskanál só
- só és fekete bors ízlés szerint
- 3 evőkanál margarin
- ¼ csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- Vágjuk a cukkiniket vékony, tészta-szerű csíkokra. Szórjuk rá a sót, és tegyük egy szűrőbe 30 percre, hogy kieressze a levét.
- Egy lábosban forraljunk vizet. Dobjuk bele a felvágott cukkinit, és főzzük 1 percig. Szűrjük le, és azonnal öblítsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folymatot.
- Közepes lángon melegítsük meg a margarint egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a cukkinit és a fokhagymát, és finoman kevergetve főzzük 5 percig. Ízlés szerin sózzuk-borsozzuk. Végül szórjuk meg parmezán sajttal.
Előkészítési idő: 35 perc
Főzési idő: 10 perc
Forrás: allrecipes.com
Megosztom barátaimmal