
Cukkini palacsinta
Hozzávalók
2 főre- 2 csésze reszelt cukkini
- ½ csésze reszelt burgonya
- 1 tojás
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 kevés zsemlemorzsa
- 1 evőkanál sózatlan vaj
- 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
Elkészítés
1. Reszeljük le a cukkinit és a krumplit a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Hagyjuk állni legalább 30 percig, hogy kiengedje a levét. Sokkal jobban összeáll majd, ha a lehető legtöbb vizet kieresztik magukból. Sózzuk gazdagon.
2. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a petrezselymet és citromhéjat. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót és borsot, ízlés szerint.
3. Csomagoljuk be a reszelt cukkinit és krumplit egy tiszta konyharuhába, és nyomjuk ki belőle a nedvességet. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, hogy magába szívhassa a maradék nedvességet.
4. Keverjük össze alaposan a cukkinit/krumplit a tojásos keverékkel.
5. Tegyünk be egy sütőpapírral kibélelt tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe, ide érkeznek majd a kész palacsinták.
6. Egy forró serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Használhatunk olívaolajat is, de vajjal sokkal finomabb. Ha a szélein már habosodik a vaj, tegyünk egy kanálnyi keveréket a forró zsiradékba. Egy fakanállal nyomkodjuk le, minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz.
7. Süssük barnára mindkét oldalát, majd tegyük az előmelegített sütőbe, hogy ne hűljön ki, amíg a többit megsütjük. Tejföllel vagy joghurttal leöntve azonnal tálaljuk.
Forrás: www.food52.com