Cukkini- és spárgasaláta balzsamecettel

Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 db hónapos retek
- karalábé
- 2 szál spárga
- 2 db barna csiperke
- 4 db koktélparadicsom
- 1 db radicchio
- balzsamecet
- 5 db fürjtojás
- 3 csipet só
- olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit alaposan megmossuk, végeit levágjuk és egy hámozó segítségével vékony szeletekre felvágjuk, vigyázva hogy a belső magos rész már ne kerüljön bele.
Ugyanígy hajszálvékonyra szeleteljük, egy éles késsel, a megmosott gombafejet is nyersen, valamint a hónapos retket. A paradicsomokat negyedeljük, a spárgát pedig vékonyra szeljük a hámozóval, pont mint a cukkinit. Végül a karalábét vágjuk fel, gyufaszál formákra és összekeverjük a többi zöldséggel.
A fürjtojásokat forrásban lévő vízben 2,5 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
Közben elkészítjük a dresszinget: a balzsamecetben feloldjuk a sót, majd folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az olívaolajat is.
Tálaláskor locsoljuk meg a salátát a dresszinggel és a félbevágott fürjtojásokkal kínáljuk.
