Csupazöld zöldségkrémleves
Tele harsány, a nyarat idéző színekkel, mellé pedig chili, gyömbér és kókusztej, amitől meg az őszi és téli esték nagy kedvence lehet.
2015. november 9.
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 30 dkg spenót
- 1 cs fagyasztott zöldborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl kókusztej
- olívaolaj
- só, bors
- chiliszósz
- 0,5 l alaplé
Elkészítés
A hagymát olívaolajon megpároljuk, amihez fokhagymát és sót teszünk. Közben előkészítjük a zöldségeket.
A cukkinit lereszeljük, így gyorsabban is puhul, és a gyömbér egy részét, már most rá is reszelhetjük a cukkinire. Ahogy a cukkini puhul, úgy öntjük föl az alaplével, majd jöhet a borsó és a spenót, amiket szinte csak pár percig főzünk össze.
Botmixerrel pürésítjük, és a végén hozzáadjuk a kókusztejet és a chiliszószt.
Megosztom barátaimmal