Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csupazöld zöldségkrémleves

Tele harsány, a nyarat idéző színekkel, mellé pedig chili, gyömbér és kókusztej, amitől meg az őszi és téli esték nagy kedvence lehet.
2015. november 9.

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 30 dkg spenót
  • 1 cs fagyasztott zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl kókusztej
  • olívaolaj
  • só, bors
  • chiliszósz
  • 0,5 l alaplé

Elkészítés

A hagymát olívaolajon megpároljuk, amihez fokhagymát és sót teszünk. Közben előkészítjük a zöldségeket.

A cukkinit lereszeljük, így gyorsabban is puhul, és a gyömbér egy részét, már most rá is reszelhetjük a cukkinire. Ahogy a cukkini puhul, úgy öntjük föl az alaplével, majd jöhet a borsó és a spenót, amiket szinte csak pár percig főzünk össze.

Botmixerrel pürésítjük, és a végén hozzáadjuk a kókusztejet és a chiliszószt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Brokkolis zöldségleves

Brokkolis zöldségleves

Rácz Sándor a biodinamizmus, azaz a vegyszermentesség jegyében főz Péterrel egy egészséges, ízletes zöldséglevest. Őszi alapanyagokból, mert a szezonalitás is fontos.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.