Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csupazöld detox saláta

Adásban volt: 2015. április 8.
A recepthez tartozó videó
Egészséges és nagyon finom saláta melyben rengeteg íz van: édes, savanyú, kesernyés. Rengeteg textúra: ropogós, krémes. Egy a közös: a zöld szín.
2016. február 29.

Hozzávalók

  • 1 kis fej brokkoli
  • 15 dkg friss spenót
  • 1 római saláta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 marék kesudió
  • 1 marék napraforgómag
  • 2 ek szezámmag
  • 1 nagyon puha avokádó
  • 1 ek olívaolaj
  • zöldcitrom

  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 ek ecet
  • 1 zöldcitrom
  • 1 marék aranymazsola
  • 10 db aszalt sárgabarack

Elkészítés

Egy száraz serpenyőben az olajos magvakat (kesudió, szezámmag és napraforgómag) megpirítjuk.

Közben egy könnyű vinaigrette öntetet készítünk: az ecetben feloldunk egy csipet sót és a csípős mustárt. Ehhez öntjük hozzá lassan, vékony sugárban az olívaolajat.
Az öntetbe forgatjuk az előzőleg blansírozott (pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd jeges vízben lehűtjük) brokkolit, a megtisztított, apróra tépkedett friss spenótot és a római salátát is.

Megszórjuk nagyobb darabokra vágott kaporral, tépkedett petrezselyemmel és a nyers medvehagymával. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy az öntet mindenhol átjárja.

Az avokádót kimagozzuk, a belsejét kikaparjuk, a zöld citrom levével meglocsoljuk, sózzuk és egy kevés olívaolajjal összeturmixoljuk. A kész pürét egy habzsákba töltjük.

A mazsolát és a feldarabolt aszalt sárgabarack felét az olajos magvakkal együtt a salátához keverjük.

Tálaláskor a saláta mellé avokádópüré pöttyöket nyomkodunk és megszórjuk a maradék mazsolával és sárgabarackkal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Nagyon zöld saláta

Nagyon zöld saláta

Ropogós zöldek izgalmas, uborkás, fokhagymás öntettel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?