Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csülökterrin tormás panna cottával

Adásban volt: 2015. április 3.
A recepthez tartozó videó
Péter ezúttal egy igazi pasis kajával rukkol elő, ami a húsvéti asztalon is szuperül működik.
2016. március 22.

Hozzávalók

  • Csülökterrin:
  • 1 füstölt, és zöldséges lében puhára főtt csülök
  • csülök leve
  • csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • Torma panna cotta
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 1 szál friss torma
  • 2-3 lapzselatin
  • 2 csipet só
  • 1 csipet cukor

Elkészítés

Csülökterrin

A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, és a felét egy frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér forma aljába rétegezzük.

A savanyú uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és a csülök másik felével összekeverjük. Ezt is a formába töltjük, és elegyengetjük. Kevés alaplével megöntözzük, a fóliát a tetejére visszahajtjuk, és egy hasonló püspökkenyér formát a tetejére téve lepréseljük. Legkevesebb 2-3 órára, de inkább egy éjszakára behűtjük.

Felszeletelve, pirított kaláccsal és torma panna cottával tálaljuk.

Torma panna cotta

A tejet és a tejszínt összemelegítjük és friss tormát belereszeljük. Pár percig forraljuk, majd az egészet leszűrjük.
Az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott lapzselatinokat a még meleg tormás-tejszínes lében elkeverjük. Kevés sóval és cukorral ízlés szerint ízesítjük. Végül poharakba töltjük, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!