Csülökterrin tormás panna cottával

Hozzávalók
- Csülökterrin:
- 1 füstölt, és zöldséges lében puhára főtt csülök
- csülök leve
- csemegeuborka
- 1 csokor petrezselyem
- Torma panna cotta
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl főzőtejszín
- 1 szál friss torma
- 2-3 lapzselatin
- 2 csipet só
- 1 csipet cukor
Elkészítés
Csülökterrin
A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, és a felét egy frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér forma aljába rétegezzük.
A savanyú uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és a csülök másik felével összekeverjük. Ezt is a formába töltjük, és elegyengetjük. Kevés alaplével megöntözzük, a fóliát a tetejére visszahajtjuk, és egy hasonló püspökkenyér formát a tetejére téve lepréseljük. Legkevesebb 2-3 órára, de inkább egy éjszakára behűtjük.
Felszeletelve, pirított kaláccsal és torma panna cottával tálaljuk.
Torma panna cotta
A tejet és a tejszínt összemelegítjük és friss tormát belereszeljük. Pár percig forraljuk, majd az egészet leszűrjük.
Az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott lapzselatinokat a még meleg tormás-tejszínes lében elkeverjük. Kevés sóval és cukorral ízlés szerint ízesítjük. Végül poharakba töltjük, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Mautner Zsófi receptje
