Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csülök pékné módra

Adásban volt: 2014. december 8.
A recepthez tartozó videó
Trendi csülök pékné módra, friss zsályával. Igazi pasis egytálétel.
2016. január 10.

Hozzávalók

  • 1 kg csülök
  • 1-2 vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • friss zsálya

  • bors
  • zsír/olaj

Elkészítés

A felkockázott csülköt egy vastagfalú edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis friss zsályát. A hagymát felaprítjuk és egy kisebb részét a húshoz adjuk. Egy kevés zsiradékot és vizet is adunk hozzá. 140 fokos sütőben két és fél órán át sül. Fóliával borított tepsire tesszük a húst. A krumpli megpucoljuk és felkockázzuk, majd a csülökre szórjuk. A hagymát felaprítjuk és szintén a húsra halmozzuk. Kevés kacsazsírral meglocsoljuk. Friss zsályával meghintjük. 200-220 fokon 20-25 percig sütjük. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!
Slambuc sült tarjával

Slambuc sült tarjával

Pataky Péter a házi debrecenivel tálalt lecsós galuska és hortobágyi húsos palacsinta után most slambucot készített. Persze kicsit másképp.

Tepsis lecsó

A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!