Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csukafasírt (gluténmentes)

A karakteres ízű csuka azért is tökéletes választás ehhez a fasírthoz, mert a benne lévő sok apró szálka tökélesen átfő és –sül, így egyáltalán nem zavar bennünket.
2015. december 28.

Hozzávalók

8 db
  • 50 dkg csukafilé
  • 2 babérlevél
  • 35 dkg salátaburgonya, meghámozva, felkockázva
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 csomag újhagyma, felaprítva
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld, felaprítva
  • só és frissen őrölt bors
  • a panírozáshoz:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cirokliszt
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • kukoricapehely és/vagy burgonyapehely
  • a sütéshez bő olaj

Elkészítés

A halfilé mellé dobjuk a babérleveleket, és gőz fölött kb. 4 percig pároljuk. Lefedve még 10 percig állni hagyjuk, majd kivesszük, apró darabokra vágjuk, és közben a nagyobb szálkákat is eltávolítjuk belőle.

Közben sós vízben puhára főzzük a burgonyakockákat. Leszűrjük, megszárítjuk, és összekeverjük a reszelt citromhéjjal, és a felaprított újhagymával és petrezselyemzölddel. Beledolgozzuk a feldarabolt főtt halfilét is. A masszából vizes kézzel 8 db lapos korongot formázunk.

Egy tálban palacsintatészta sűrűségűre keverjük a tojást, a ciroklisztet és a rizslisztet. A kukoricapelyhet robotgépben morzsásra daráljuk, és egy tálba szórjuk. A fasírtokat egyesével a tojásba, majd a pehelymorzsába forgatjuk, és végül forró olajban oldalanként 3 perc alatt kisütjük. Citromlével megcsepegtetve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Sütőtökös rizottó (gluténmentes)

Egy lisztérzékeny valószínűleg alapból utálja a rizst, hiszen szinte mindenhol ezzel kínálják. Ez a rizottó erős kivétel: aromás, illatos és függőséget okoz. Melegen, aztán később hidegen is rá fogunk járni.
Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Gyors és egészséges partikaja, ami a belekevert cukkini nedvességtartalma miatt nem szárad ki, ezért akár előre elkészíthető, és langyos sütőben melegen tartható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!