
Csukafasírt (gluténmentes)
Hozzávalók
8 db- 50 dkg csukafilé
- 2 babérlevél
- 35 dkg salátaburgonya, meghámozva, felkockázva
- ½ citrom reszelt héja
- 1 csomag újhagyma, felaprítva
- 1 csokor friss petrezselyemzöld, felaprítva
- só és frissen őrölt bors
- a panírozáshoz:
- 1 tojás
- 1 evőkanál cirokliszt
- 1 evőkanál rizsliszt
- kukoricapehely és/vagy burgonyapehely
- a sütéshez bő olaj
Elkészítés
A halfilé mellé dobjuk a babérleveleket, és gőz fölött kb. 4 percig pároljuk. Lefedve még 10 percig állni hagyjuk, majd kivesszük, apró darabokra vágjuk, és közben a nagyobb szálkákat is eltávolítjuk belőle.
Közben sós vízben puhára főzzük a burgonyakockákat. Leszűrjük, megszárítjuk, és összekeverjük a reszelt citromhéjjal, és a felaprított újhagymával és petrezselyemzölddel. Beledolgozzuk a feldarabolt főtt halfilét is. A masszából vizes kézzel 8 db lapos korongot formázunk.
Egy tálban palacsintatészta sűrűségűre keverjük a tojást, a ciroklisztet és a rizslisztet. A kukoricapelyhet robotgépben morzsásra daráljuk, és egy tálba szórjuk. A fasírtokat egyesével a tojásba, majd a pehelymorzsába forgatjuk, és végül forró olajban oldalanként 3 perc alatt kisütjük. Citromlével megcsepegtetve tálaljuk.