Csontos karaj petrezselymes újburgonyával és rebarbarakompóttal

Hozzávalók
- 2 szelet csontos karaj
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg apró újkrumpli
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db lime
- 3 szál rebarbara
- 2 db zöldalma
- 2 ek cukor
- olívaolaj
Elkészítés
a karajnak szárazpácot készítünk: lereszeljük a gerezd fokhagymát, a lime héját, belefacsarjuk a lime levét is. Sóval, borssal elkeverjük és ebbe forgatjuk bele a csontos karaj szeleteket, majd legkevesebb 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben az újkrumplit megmossuk, nem kell meghámozni, és félbe vágjuk, majd olvasztott vajon megfuttatjuk, kicsit lepirítjuk. Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
A rebarbara szálas héját lehúzkodjuk, feldaraboljuk. Csakúgy, mint az almákat, hámozás után. A felkockázott almát egy száraz edényben, kevés cukorral és citromlével elkezdjük melegíteni. Mikor már levet eresztett, hozzáadjuk a rebarbarát és 2-3 perc alatt puhára pároljuk.
A karaj szeleteket meglocsoljuk kevés olívaolajjal és forró, grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd 200 fokos sütőben téve további 5 percig sütjük.
