Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csontos karaj petrezselymes újburgonyával és rebarbara kompóttal

Adásban volt: 2016. június 17.
A recepthez tartozó videó
Nyári, grillezős, ráérős ebéd. A pácnak köszönhetően friss lesz a karaj. Rebarbarás almakompóttal pedig izgalmas is.
2016. július 10.

Hozzávalók

  • 2 szelet csontos karaj

  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg apró újkrumpli
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db lime
  • 3 szál rebarbara
  • 2 db zöldalma
  • 2 ek cukor
  • olívaolaj

Elkészítés

a karajnak szárazpácot készítünk: lereszeljük a gerezd fokhagymát, a lime héját, belefacsarjuk a lime levét is. Sóval, borssal elkeverjük és ebbe forgatjuk bele a csontos karaj szeleteket, majd legkevesebb 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Közben az újkrumplit megmossuk, nem kell meghámozni, és félbe vágjuk, majd olvasztott vajon megfuttatjuk, kicsit lepirítjuk. Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

A rebarbara szálas héját lehúzkodjuk, feldaraboljuk. Csakúgy, mint az almákat, hámozás után. A felkockázott almát egy száraz edényben, kevés cukorral és citromlével elkezdjük melegíteni. Mikor már levet eresztett, hozzáadjuk a rebarbarát és 2-3 perc alatt puhára pároljuk.

A karaj szeleteket meglocsoljuk kevés olívaolajjal és forró, grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, majd 200 fokos sütőben téve további 5 percig sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Így készítsük elő a csontos karajt

Így készítsük elő a csontos karajt

Pataky Péter megmutatja, hogy mit tegyünk, ha egy nagyobb darab csontos karajjal van dolgunk, amit egyben készítünk el, de esztétikusan szeretnénk majd tálalni.
Rántott mangalica karaj

Rántott mangalica karaj

Klasszikus vasárnapi ebéd, Pataky Péter szerint: hibátlan alapanyagokból, hibátlanul elkészítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!