Csokoládés vulkán friss eperrel és mentával
Adásban volt: 2016. június 2.
A recepthez tartozó videó

Maga az álom, ez a kívül puha, belül folyós csokiláva, aminek a tésztáját egy gyerek is könnyedén összeállíthatja.
2016. június 2.
Hozzávalók
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2-3 db chili
- bors
- olívaolaj
- kakaópor
- 10 dkg eper
- friss menta
Elkészítés
A csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot és elkeverjük. A lisztet először csak kevés csokis masszával kikeverjük, majd ezt öntjük vissza a többi csokoládéhoz.
Kevés olívaolajjal, frissen őrölt borssal és chilipaprikával tehetjük pikánssá a csokilávát.
A masszát kivajazott és kakaóporral kiszórt szufflé formákba töltjük, majd egy hőálló tálba állítjuk a tálkákat és alá vizet öntünk. így kerül a 250 fokos sütőbe 15 percre.
Friss eperrel és mentával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
