Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládés tekercs gránátalmával

Időigényes recept, ráadásul sokáig állni is kell hagyni, szóval ez nem az a klasszikus "utolsó perces" sütemény. Akár 1-2 napot is hagyhatjuk pihenni, tényleg jobb lesz!
2016. január 29.

Hozzávalók

4
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg dió
  • tonkabab

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl mascarpone
  • bazsalikom
  • narancs/citrom/lime héj
  • gránátalma

Elkészítés

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (elég a felét felolvasztani, majd levenni a tűzről és hozzáadni a második felét, fényesebb is lesz).

A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverjük. Előbb a langyosra hűlt csokoládét, a darált diót, tonkababot, majd a felvert, sózott tojásfehérjét adjuk hozzá. Legutóbbit több részletben, hogy össze ne törjük a habot. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 percig sütjük.

Ha kivettük, sütőpapírral és egy nedves konyharuhával leterítjük, és kihűtjük. Megfordítjuk és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, és újra kezdődhet a hűtés.

Krém: a tejszínt felverjük és összekeverjük a mascaponéval. Belekeverjük az ízlés szerinti mennyiségű a cukrot, bazsalikommal, és a citrushéjakkal, gránátalmával jól elkeverjük (botmixerrel pépesítjük). A feltekert csokoládéroládot is bekenjük a krémmel, végül a gránátalma magokkal díszítjük.

Gyönyörű édesség, ünnepi asztalon is nagyon szépen mutat, a hagyományos süteményeket kiegészítve.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.