
Csokoládés tekercs gránátalmával
Hozzávalók
4- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 5 tojás
- 5 dkg dió
- tonkabab
- só
- 2 dl tejszín
- 2 dl mascarpone
- bazsalikom
- narancs/citrom/lime héj
- gránátalma
Elkészítés
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (elég a felét felolvasztani, majd levenni a tűzről és hozzáadni a második felét, fényesebb is lesz).
A tojássárgáját a cukorral jó habosra keverjük. Előbb a langyosra hűlt csokoládét, a darált diót, tonkababot, majd a felvert, sózott tojásfehérjét adjuk hozzá. Legutóbbit több részletben, hogy össze ne törjük a habot. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 percig sütjük.
Ha kivettük, sütőpapírral és egy nedves konyharuhával leterítjük, és kihűtjük. Megfordítjuk és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, és újra kezdődhet a hűtés.
Krém: a tejszínt felverjük és összekeverjük a mascaponéval. Belekeverjük az ízlés szerinti mennyiségű a cukrot, bazsalikommal, és a citrushéjakkal, gránátalmával jól elkeverjük (botmixerrel pépesítjük). A feltekert csokoládéroládot is bekenjük a krémmel, végül a gránátalma magokkal díszítjük.
Gyönyörű édesség, ünnepi asztalon is nagyon szépen mutat, a hagyományos süteményeket kiegészítve.
