Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládés, meggyes clafoutis, vanília fagyival

Adásban volt: 2015. április 16.
A recepthez tartozó videó
Amilyen finom, olyan egyszerű elkészíteni ezt a francia ihletésű desszertet. Vanília fagyival, meggy sorbet-val az igazi!
2016. március 6.

Hozzávalók

  • 30 dkg fagyasztott meggy
  • méz
  • meggy pálinka
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 6 dkg cukor

  • 4,5 dkg liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 vaníliarúd
  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé
  • vaj

Elkészítés

A fagyasztott meggyet a mézzel összemelegítjük. Amikor a víztartalma elfőtt, beleöntünk egy kevés pálinkát, és magas hőfokon elforraljuk az alkoholtartalmát.

Közben egy külön tálban összekeverjük a tejszínt, a tejet, a tojássárgáját és a két egész tojást. Hozzáadunk egy csipet sót, egy evőkanál cukrot, és a lisztet. Egy elektromos habverővel alaposan összekeverjük.

Vízgőz fölött, kíméletesen elkezdjük megolvasztatni a csokoládét. Amikor megolvadt, a tojásos részhez öntjük. Alaposan elkeverjük.

Egy kivajazott hőálló tál aljába öntjük a mézes meggyet, és rákanalazzuk a csokis palacsintatésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készül el.

Tálaljuk vanília fagyival.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Meggyes mákos tiramisu

Meggyes mákos tiramisu

Az olasz desszert magyar verziója mákos mascarponével, meggyszirupos babpiskótával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.