Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: peasandpeonies.com

Csokoládés linzer

2016. december 5.

Hozzávalók

40-45 darabhoz
  • 3 csésze liszt
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 225g puha, sózatlan vaj
  • 1 csésze cukor
  • ½ csésze barna cukor
  • 2 nagy, szobahőmérsékletű tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ¾ csésze kakaópor

  • ½ csésze karamell szósz (dulce de leche)
  • málnadzsem
  • szederdzsem
  • porcukor (elhagyható)

Elkészítés

1. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.

2. Mixerrel keverjük habosra a vajat a kétféle cukorral, 2-3 perc alatt. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan keverjük össze, és spatulával húzzuk le a keveréket a tál oldaláról.

3. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a kakaóport, most is húzzuk le a tál oldaláról, hogy biztosan összekeveredjen. Lassan forgassuk hozzá a lisztes keveréket, és lassú fokozaton alaposan keverjük el, de ne keverjük túl.

4. Osszuk a tésztát 2-3 részre, csomagoljuk be, és 2 órára vagy egy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe.

5. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

6. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük félre.

7. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyszerre egy adagot. Szórjunk kakaóport egy tiszta felületre, és nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra. Ha a tészta túl kemény, hagyjuk melegedni 10 percig. Kakaózzuk be a kiszúró formát, és kezdjük el kiszúrni a sütiket. Figyeljünk rá, ha ugyanannyi alját és tetejét készítsünk.

8. Tegyük át a kiszúrt sütiket a tepsire 2 centire egymástól, és egy kicsit sózzuk meg. Süssük 9 percig, amíg a szélek megkeményednek, és a közepe még puha és megemelkedik.

9. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni 3-4 percig, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Összeállítás előtt teljesen hűljenek ki.

10. Tegyünk ½ dzsemet vagy karamellt az alsó süti közepére, tegyünk rá egy felső részt, finoman nyomjuk össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. Folytassuk addig, amíg a kekszek el nem fogynak.

11. Ízlés szerint szórjuk meg a lekváros változatot porcukorral.

12. Légmentesen lezárva szobahőmérsékleten tároljuk, vagy fagyasszuk le akár 3 hónapra.

 

Forrás: www.peasandpeonies.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egészséges, nyers nassolnivaló

Egészséges, nyers nassolnivaló

Utazásra, kirándulásra vagy csak egy átdolgozott napra készítsünk magunknak egészséges, energiadús nassolnivalót!
Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

A serpenyős túrópalacsinta magában is nagyszerű, de a savanykás, gyümölcsös szósszal felejthetetlen lesz.
Francia sós karamella mousse

Francia sós karamella mousse

Ez a lehengerlően finom francia desszert, egy elegáns vacsora méltó befejezése lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.