
Csokoládés-gyömbéres keksz
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- só
- 25 dkg csokoládé
- 6 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- friss gyömbér
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. (Ha mikróban olvasztjuk 20-30 másodpercenként keverjük meg, ha pedig vízgőz fölött, akkor a lábasba a csokoládé kétharmadát tegyük csak, majd ha levettük a tűzről tegyük bele a maradékot, hogy felolvadjon benne. Erre azért van szükség, hogy a csokoládé ne melegedjen túl.) Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojásokat, a frissen reszelt gyömbért, legvégül a lisztes részt.
A tésztát összeállítjuk, rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (kb. fél óra). A hűtőből kivéve felvágjuk, és golyókat készítünk, amiket egyenként porcukorba hempergetünk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
