Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládés-gyömbéres keksz

A csokoládétól omlós, a gömbértől csípős keksz egy hűvösebb napokra, a pulóver mellé.
2015. november 20.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor

  • 25 dkg csokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • friss gyömbér

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. (Ha mikróban olvasztjuk 20-30 másodpercenként keverjük meg, ha pedig vízgőz fölött, akkor a lábasba a csokoládé kétharmadát tegyük csak, majd ha levettük a tűzről tegyük bele a maradékot, hogy felolvadjon benne. Erre azért van szükség, hogy a csokoládé ne melegedjen túl.) Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojásokat, a frissen reszelt gyömbért, legvégül a lisztes részt. 

A tésztát összeállítjuk, rudat formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen (kb. fél óra). A hűtőből kivéve felvágjuk, és golyókat készítünk, amiket egyenként porcukorba hempergetünk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?