Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládés datolyabonbon

Adásban volt: 2013. december 5.
A recepthez tartozó videó
Végre készíthetünk otthon is bonbon-t! Egy nappal korábban készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek.
2015. december 19.

Hozzávalók

  • 20 szem datolya
  • 30 dkg egész finomra őrölt zabpehely
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • méz
  • kókuszreszelék
  • aszalt vörösáfonya
  • keserű kakaópor

Elkészítés

Aprítógépbe tesszük a kimagozott datolyát, a finom szemcséjűre őrölt zabpelyhet, a pirított kókusz reszeléket, a szárított vörösáfonyát, egy kevés mézet és a mogyoróvajat. (Az aprítógép méretétől függően érdemes az aprítandó mennyiséget meghatározni.) Az összeaprított masszát, ha kell egy kevés vízzel formázhatóbbá tesszük. Majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából. Az elkészült golyócskákat egy ideig pihentetjük, majd keserű kakóporba forgatjuk. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérhessenek.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládés datolyabonbon

Végre készíthetünk otthon is bonbon-t! Egy nappal korábban készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek.

Fűszeres dióval töltött datolya

Pikáns, egzotikus falatok, ha már unjuk a megszokott ízeket. Néhány perc alatt vendégeinket, vagy akár saját magunkat is meglephetjük vele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!