Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokoládés datolyabonbon

Adásban volt: 2013. december 5.
A recepthez tartozó videó
Végre készíthetünk otthon is bonbon-t! Egy nappal korábban készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek.
2015. december 19.

Hozzávalók

  • 20 szem datolya
  • 30 dkg egész finomra őrölt zabpehely
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • méz
  • kókuszreszelék
  • aszalt vörösáfonya
  • keserű kakaópor

Elkészítés

Aprítógépbe tesszük a kimagozott datolyát, a finom szemcséjűre őrölt zabpelyhet, a pirított kókusz reszeléket, a szárított vörösáfonyát, egy kevés mézet és a mogyoróvajat. (Az aprítógép méretétől függően érdemes az aprítandó mennyiséget meghatározni.) Az összeaprított masszát, ha kell egy kevés vízzel formázhatóbbá tesszük. Majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából. Az elkészült golyócskákat egy ideig pihentetjük, majd keserű kakóporba forgatjuk. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérhessenek.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládés datolyabonbon

Végre készíthetünk otthon is bonbon-t! Egy nappal korábban készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek.

Fűszeres dióval töltött datolya

Pikáns, egzotikus falatok, ha már unjuk a megszokott ízeket. Néhány perc alatt vendégeinket, vagy akár saját magunkat is meglephetjük vele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.