Csokoládés datolyabonbon
Adásban volt: 2013. december 5.
A recepthez tartozó videó

Végre készíthetünk otthon is bonbon-t! Egy nappal korábban készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek.
2015. december 19.
Hozzávalók
- 20 szem datolya
- 30 dkg egész finomra őrölt zabpehely
- 10 dkg mogyoróvaj
- méz
- kókuszreszelék
- aszalt vörösáfonya
- keserű kakaópor
Elkészítés
Aprítógépbe tesszük a kimagozott datolyát, a finom szemcséjűre őrölt zabpelyhet, a pirított kókusz reszeléket, a szárított vörösáfonyát, egy kevés mézet és a mogyoróvajat. (Az aprítógép méretétől függően érdemes az aprítandó mennyiséget meghatározni.) Az összeaprított masszát, ha kell egy kevés vízzel formázhatóbbá tesszük. Majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából. Az elkészült golyócskákat egy ideig pihentetjük, majd keserű kakóporba forgatjuk. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérhessenek.
Megosztom barátaimmal