
Csokoládéfelfújt erdei gyümölcsöntettel
Hozzávalók
6 főre- 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg barna cukor
- 6 tojás
- 2 csapott ek liszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- vaj és liszt a formák kikenéséhez
- vaníliafagylalt
- 30 dkg erdei gyümölcs (friss, vagy fagyasztott is lehet)
- 5 dkg barnacukor
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és a formákat vajazzuk és lisztezzük ki.
30 dkg erdei gyümölcsöt forraljunk össze 5 dkg barna cukorral, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy szitán passzírozzzuk át.
A csokoládét aprítsuk föl, és vízgőz fölött olvasszuk össze a vajjal.
A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd öntsük hozzá a langyos, csokoládés vajat, a lisztet és a kakaóport.
A krémet töltsük formákba úgy, hogy annak csak 3/4-éig érjen.
A forró sütőben kb. 8 perc alatt süssük készre. Akkor jó, mikor a szuflé szépen megemelkedik, a teteje megszilárdul, viszont a belseje még folyós marad.
Forrón, vanília fagylalttal és erdei gyümölcsöntettel tálaljuk.